Haberler

Kadir Gecesinde Yurt Genelinde Camiler Doldu Taştı

Kadir Gecesinde Yurt genelinde Camiler doldu taştıKadir Gecesi'nde gönüller bir oldu İZMİR - İzmir'in Konak İlçesinde, binlerce vatandaş Kadir Gecesi nedeniyle bir araya geldi.

Kadir Gecesinde Yurt genelinde Camiler doldu taştı

Kadir Gecesi'nde gönüller bir oldu İZMİR - İzmir'in Konak İlçesinde, binlerce vatandaş Kadir Gecesi nedeniyle bir araya geldi.

İzmir İl Müftülüğü, Kadir Gecesi nedeniyle "Seccadeni al gel" adlı etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında binlerce İzmirli, İzmir'in simgesi haline gelen Konak Meydanı'ndaki Saat Kulesi'nin etrafında bir araya geldi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, vatandaşlar hep beraber iftar yaptı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, iftar yemeğinin ardından akşam, yatsı ve teravih namazlarını da toplu olarak kıldı. Birlik mesajlarının verildiği etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler eşliğinde sahura kadar devam edecek. Öte yandan etkinlik nedeniyle Konak Meydanı'nda yüzlerce polis görev aldı.

Sivas'ta Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi SİVAS - Sivas'ta Paşa Cami'nde halkın ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif'e halk yoğun ilgi gösterdi.

Kadir Gecesi dolayısıyla teravih namazı sonrası Paşa Cami'nde bulunan Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerif'e dokunmak isteyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Toplu halde okunan salavatlar eşlinde vatandaşlar Sakal-ı Şerif'e dokunmanın heyecanını yaşadı. Sakal-ı Şerif'e dokunmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, cep telefonlarıyla çekim yaptı.

Kadir Gecesinde 7 bin kişi birlikte iftar açtı MANİSA - Manisa'nın Kula ilçesi Kadir Gecesi iftar yemeğinde 7 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Kula ilçesinde her yıl geleneksel hale gelen Kadir Gecesi İftar programı bu yıl Yunus Emre Mahallesindeki Yunus Emre Türbesinde yapılan çevre düzenlemesi nedeniyle Mevlana Caddesii Şah Süleyman Camii önünde yapıldı. Bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Yunus Emre'yi anma etkinlikleri, Ramazan ayına rastladığı için kapsamlı bir iftar yemeği Kula Merkezde gerçekleştirildi. İftar öncesi Kula ilçesinde görevli din görevlileri tarafından Mevlidi şerif okundu.

İftar yemeği öncesi konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Bu yıl Yunus Emre Mahallesinde yapılan çevre düzenlemesi sebebiyle iftarımızı şehir merkezinde bulanan güzel camimiz Şah Süleyman Camii önünde yapalım dedik ve bugün siz dostlarımız ile bir aradayız. Yaklaşık bir ay önce Ramazanı Şerifin gelişini mutlukla karşılamıştık. Bugün de mübarek Kadir Gecemizi hep birlikte mutlu bir şekilde idrak ediyoruz. Cümlemizin Mübarek Kadir gecesini kutluyorum." dedi.

Muş'ta camiler doldu taştı MUŞ - Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Muş'taki camiler doldu taştı. Sakal-ı Şerif'in de ziyarete açıldığı camide izdiham yaşandı.

Tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da İslam dünyasının en kutsal gecelerinden olan Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar başta Hacı Şeref olmak üzere tüm camileri doldurdu. Camilerin dolup taştığı Kadir Gecesi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle dışarıda kalan vatandaşlardan kimisi cami avlusunda yer bularak geceyi namaz kılıp dualarla geçirdi.

Camide cemaate Kadir Gecesi'nin önemini anlatan Hacı Şeref Camii İmamı Abdullah Güler, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu söyledi. Güler, "Kadir Gecesi'ni bereketlendiren, şereflendiren, yine Kuran-ı Kerim'dir. Dolayısıyla hem Ramazan ayına Kuran ayı diyoruz, hem de Kadir Gecesi'nin en büyük hikmeti, Kuran-ı Kerim'in Kadir Gecesi'nde nazil olmasıdır. Kadir Gecesi'ni müjdelerle doludur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, mükafatın bu kadar yüksek olması, yine Kuran'ın hürmetine, Kuran'ın büyüklüğüne, Allah'ın kelamı olması hasebiyle Kadir Gecesi'ni de şereflendirmiştir. Kadir Gecesi, bin aydan hayırlıdır. İhya edeceğimiz bu geceyi Yüce Rabbimizin lütfu ve ikramıyla kılacağımız namazlarımız, hayırlarımız, tövbe ve istiğfarlarımız inşallah bin yıllık yapılacak ibadetlere denktir. Bu gece dua gecesidir. Allah'ın izniyle sabaha kadar buradayız" diye konuştu.

Sakal-ı Şerif izdihamı

Güler'in konuşmasının ardından hafızlar tarafından Türkçe ve Kürtçe mevlid-i şerif okunduktan sonra Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı. Camideki vatandaşların Sakal-ı Şerif'i görmek için izdihama yol açarken, din görevlileri zaman zaman cemaati uyarmak zorunda kaldı. Sakal-ı Şerif'i ziyaretin ardından tesbih namazına geçildi.

Bitlis'te Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerife yoğun ilgi BİTLİS - Bitlis Merkezde Kızılmescit Camisinde düzenlenen mevlide getirilen Sakal-ı Şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Özel bir bohçada caminin avlusuna getirilen Sakal-ı Şerif, salavatlar eşliğinde açıldı. Saatler öncesinden sıraya giren ve uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, özel cam kabın içerisindeki Sakal-ı Şerif'i görüp öpme imkanı buldu.

Yurt genelinde olduğu gibi Bitlis'te de vatandaşlar mübarek Kadir Gecesi dolayısı ile camilere akın etti.

Vatandaşlar Kadir Gecesi'nde kentin bütün camilerine akın etti.

Gençlerin ve çocukların çoğunlukta olduğu gözlendiği camilerde kadınlarda kendilerine ayrılan yerlerde vaazları dinleyerek mevlit dinlediler.

Mevlit sonunda ise camiye getirilen Sakal-ı Şerif hem erkekler hemde kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Van'da kadir gecesi coşkusu

Camiler doldu taştı VAN - Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan daha hayırlı' olan Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti.

Tüm İslam aleminde büyük bir coşkuyla karşılanan Kadir Gecesi nedeniyle Van'ın en büyük camilerinden olan Yukarı Nurşin Camii'ne kadın, çocuk, erkek binlerce adeta akın etti. Burada yatsı namazı ve teravih namazını kılan vatandaşlar hep birlikte dua etti. Geceyi namaz kılarak ve dua ederek geçiren vatandaşlar İslam alemi ve Müslümanlar için dua ettiklerini ifade ettiler.

Yusuf Sarıkaya adalı vatandaş, Kadir gecesinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, "Buradaki coşkulu kalabalık bizleri heyecanlandırıyor. Rahmet, mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek Ramazan ayında insanların huzur, birlik, beraberlik noktasında bir gelmesi bizlere daha çok moral veriyor. Teravih namazımız kıldık. Tesbih namazı kılacağız. Geceyi ibadetle geçireceğiz. Bu büyük bir fırsat çünkü bin aydan daha hayırlı bir zaman o yüzden de günahlardan sıyrılmanın zamanı tövbe vakti inşallah sabah kadar ibadetle meşgul olacağız" dedi.

"Allah ülkemize barış huzur mutluluk versin"

Mehmet Nesim Ağırtaş da geceyi ibadetle geçireceklerini belirterek, "Herkesin kadir gecesini kutluyoruz. Allah dualarımız ve bütün Müslümanların dualarını kabul etsin ülkemize barış huzur mutluluk versin bol bereket versin ve dualarımız kabul etsin" diye konuştu.

Kadın ve çocukların da ağırlıkta olduğu camide çocuklar da arkadaşları için dua ettiklerini ve özellikle dünya çocukları ve Suriye'deki çocukları unutmadıklarını ifade ettiler.

"İpekyolu Belediyesi 2 bin kişiye kandil simidi dağıttı"

Öte yandan İpekyolu İlçe Belediyesi ise camide yaklaşık olarak 2 bin kişiye kandil simidi dağıttı. Türk Kızılayı da bir tarafta irmik helvası dağıtırken bir taraftan da kan bağışlarını kabul etti.

"Türk Kızılayı 20 bin kişiye helva dağıttı"

Türk Kızılayı Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ertan, kent genelinde 20 bin kişiye irmik helvası dağıtacaklarını ifade ederek, " Her yıl geleneksel olarak yaptığımız helva dağıtımını hem çarşıda hem de bu camimizde devam ettiriyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Van Kan Bağış Şubesi doktorlarından Berkan Aksel karakaş, Ramazan ayında dolayı kan bağış sayısının oldukça düştüğünü belirterek, "Burada kan bağışı alıyoruz. İnsanlarımız gündüz oruç tutuklarından dolayı bizler de bu mübarek gecede halkımızdan kan bağışı kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Gecenin geç vakitlerine kadar ibadet eden vatandaşlar dağıtılan hep bir ağızdan dua ettiler.

Kadir gecesinde binlerce kişi teravih namazında buluştu TEKİRDAĞ - Çorlu Müftülüğü tarafından düzenlenen Kadir Gecesi Programı binlerce kişinin katılımıyla huşu içinde eda edildi.

Çorlu Müftülüğü tarafından düzenlenen program Havuzlar Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleştirildi.

Park alanında bir araya gelen binlerce kişi yatsı ve teravih namazı kıldı. Programa katılanlar tespih namazı da kıldı.

Düzenlenen programda konuşan Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, "Peygamber Efendimiz duaların kabul olunduğu, günahların bağışlandığı, mübarek Kadir Gecesinin Ramazan ayının son on gününde aranmasını tavsiye buyurmuşlar. Ramazan aynın son on günü her gecesi sanki bir Kadir Gecesiymiş gibi değerlendirilmeli, ihya edilmelidir. Ancak söz ustası der ki Kadir Gecesinin değerini, önemini anlatan ey hoca eğer sen değerini bilirsen bütün geceler Kadir Gecesidir" dedi.

Müftü Gülmek ayrıca, "Bu mübarek geceyi, Kadir Gecesi aşkıyla, şevkiyle, muhabbetiyle, aşkıyla yüreğimizin en müstesna köşelerinde ihya edeceğiz. Bizler Peygamber Efendimizin ümmeti olarak yeryüzünde gönderilen son ümmetiz. Bu ümmetten başka yeryüzünde iyiliğin temsilcisi yok. Bu ümmetten başka yeryüzünde Allah'a gerçek manada kulluk edecek, bu kulluğu sergileyecek başka bir topluluk yok. Bu ümmetten başka yeryüzünde merhamete, rahmete, sevgiye, doğruluğa, dürüstlüğe, barışa, kardeşliğe hizmet edecek başka bir ümmet yok. Allah bizleri, bizlerin yavrularımızı, nesillerimizi, gençlerimizi evlatlarımızı, insanlık için alemi İslam için hayırlı birer nefer olarak yetiştirmeyi nasip eylesin" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kadın ve erkekler için oluşturulan ayrı ayrı bölümde 2 bini aşkın kişi birlikte namaz kıldı.

Kadir gecesinde Antalya'da camiler doldu taştı

Sıcak havaya aldırış etmeyen Antalyalılar, çocuklarıyla birlikte camilere akın etti ANTALYA - Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Antalya'daki camiler doldu taştı. Sıcak havaya aldırış etmeyen Antalyalılar çocuklarıyla birlikte camilere akın etti.

Akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açan Antalyalılar, kent merkezindeki tarihi Muratpaşa Camisi'ne akın etti. Kadir Gecesi için düzenlenen programa katılanlar, camiye girişte ve şadırvanda uzun kuyruklar oluşturdu. Caminin içinin yanı sıra avlusu ve bahçesi de namaz kılmak isteyenlerle tıklım tıklım doldu. Bazı vatandaşlar ise cami bahçesinde dahi yer bulamadı. Kadir gecesine birçok engelli vatandaşın da katıldığı görüldü. Yoğun kalabalık nedeniyle cami önündeki yol trafik polisleri tarafından trafiğe kapatılırken, çevik kuvvet ekipleri de cami önünde güvenlik önlemi aldı.

Yatsı namazı öncesinde din görevlileri tarafından verilen vaazı dinleyen cemaat, daha sonra teravih namazını kıldı, tüm müslüman alemi için dua etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kuran-ı Kerim Kadir Gecesi Konak İzmir Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title