Haberler

Kadir Gecesi'ne Doğru

Çorum İl Müftüsü Ahmet Akın, Müslümanların Kadir Gecesi'ni yoğun bir şekilde ibadet ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak ve kaza namazı kılarak geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Çorum İl Müftüsü Ahmet Akın, Müslümanların Kadir Gecesi'ni yoğun bir şekilde ibadet ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak ve kaza namazı kılarak geçirmesi gerektiğini bildirdi.

Müftü Akın, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu gecede yapılması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı geceye "Kadir Gecesi" adının verildiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu anlatan Akın, "Kur'an-ı Kerim'in inişi ve Peygamberimizin insanlığa son peygamber olarak gönderilmesi, dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Cebrail, Peygamberimize ilk vahyi bu gece getirmiştir. Alak suresinin 'İkra! Oku!' emriyle başlayan ilk beş ayeti ile dünya değişmiştir." ifadelerini kullandı.

Müslümanların bu mübarek gecede yapabileceği bir çok şeyin olduğunu aktaran Akın, şunları kaydetti:

"Bu mübarek gecede yapabileceğimiz birçok şey vardır. Bu gece Allah-u Teala çokça zikredilmeli, Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, Kelamullaha olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmelidir. Kaza namazı kılınmalıdır. Peygamber efendimize salat-ü selamlar getirilmeli, O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmelidir. Tefekkürde bulunulmalı, geçmişin muhasebesi yapılmalı, günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmelidir. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmelidir. Bu gece büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e-mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenilmelidir. Milletimizin birlik-beraberlik, kardeşlik ve huzuru için, mazlum milletlerin kurtuluşu ve bütün insanlığın hidayeti için dua edilmelidir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet ve gazilerimize uzun ömürler dilenmeli, mazlum ve mağdur Müslümanların özellikle Suriye, Irak, Filistin'de, Arakan'da bulunan Müslümanlar için dua edilmelidir."

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Gecesi Ahmet Akın Çorum Politika Güncel Haberler

title