Haberler

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Güncelleme:

Kadir Gecesi, Ramazan ayının son on gününde gizli olduğuna inanılan, ancak yaygın kanaate göre ayın 27. gecesi olan mübarek gecedir.

Bu gece İslam Âlemi'nin önemli gecelerden biri olan Kadir Gecesi. Bu önemli gece nedeniyle birçok kişi ve kurum tebrik mesajı yayımladı.

Erdem`den Kadir Gecesi Mesajı.

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ milletvekili Enver Erdem, Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

MHP Elazığ milletvekili Enver Erdem yayınladığı mesajda, bu gibi gecelerin insanların manevi dünyasında önemli değişimlere neden olduğunu ve bireysel değişimin toplumsal değişime yansımasıyla, insanlararasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik bağının daha da güçlendiğini ifade etti.

Enver Erdem mesajında: "Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Zihnimiz ve kalbimizdeki yükleri hafifleterek ruhumuzda derin izler bırakan Kadir gecesi, sema kapılarının açıldığı, esen ve güvenliğin her tarafa yayıldığı; duaların kabul edildiği ve adeta yer ehli ile gök ehlinin birbirleriyle buluştuğu bir gecedir. Yüce Allah; en büyük mucize olan Kur'an-ı Kerim'i Peygamber Efendimize bu kutlu gecede indirmiştir.

Diğer kutlu zamanlar gibi Kadir Gecesi de, kendimizi sorgulamamız, hatalarımız için af dilememiz, kendimizi ve irademizi yenileme zamanıdır. Bu kutlu gecenin insanımız arasındaki kırgınlıklara ve dargınlıklara son vermesi, kırık kalplerin onarılması, dünyanın dört bir yanında açlıkla, sefaletle, hastalıklarla mücadele eden, savaşlardan mağdur olan insanlar için, dünyaya barış ve huzur getirmesi diler; bu vesile ile Elazığlı hemşehrilerimin başta olmak üzere Türk-İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eder, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Başkan Selmanoğlu'ndan Kadir Gecesi Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak,Kadir Gecesinin ülkemize,ilimize ve tüm insanlığa,barış,kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Başkan Selmanoğlu, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

"Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşarken, diğer yandan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ve ramazan bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir Gecesi İnsanlık âlemi için birer kurtuluş, rahmet, mağfiret ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı geceyi idrak edeceğiz. Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimin kandilini tebrik ediyor, bu gecenin ülkemize, ilimize ve tüm insanlığa, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum."

Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör'ün Kadir Gecesi Mesajı

Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, 14 Ağustos 2012 Salı gününü 15 Ağustos 2012 Çarşamba gününe bağlayan gecenin mübarek Kadir gecesi olduğunu bildirdi.

Tüm Elazığ halkının ve İslam Aleminin Kadir Gecesini kutlayan Güngör, şunları kaydetti: "Yüce Allah'ın insanlara bahşettiği ilahi lütuflardan biri olan Ramazan Ayı'nın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, başka bir lütuf olan Kadir Gecesine kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Değeri dünya ölçeğinde bilinen iyilik ve güzellikler kaynağının yüceliği sebebiyle, bu geceye kıymetli gece manasına gelen "Kadir Gecesi" denmiştir.

Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle "bin aydan daha hayırlı" olan mübarek bir gecedir. Geceyi bu derece yücelten sebeplerden biri, insanlık alemini zulmetten nura ve huzura kavuşturmak için gerekli olan temel esasları ihtiva eden Kur'an-ı Kerim'in, bu geceden itibaren beşeriyetin ufuklarını aydınlatmaya başlamış olmasıdır.

Bu vesile ile bu gece dargınlıklara, kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için bize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu gece kırık kalpleri onaralım. Ebeveynlerimizi ziyaret ederek dualarını almaya çalışalım.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgili hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecelerini kutluyor, İnsanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

Elazığ Ak Parti Milletvekili Faruk Septioğlu Kadir Gecesi Mesajı

Rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, 14 Ağustos salıyı çarşambaya bağlayan gece Yüce Kitabımız'da 'bin aydan daha hayırlı' olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Dini hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi'nin değeri, insanlığa rehber, şifa ve ebedi mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kur' an-ı Kerim'in o gecede yeryüzü ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklanmaktadır.

Kur' an hem varlık, var oluş, kendimiz ve Yaratanımız hakkında hakikat bilgisinin hem de İslam Medeniyetinin temelini teşkil etmiş, insanlığın yolunu aydınlatmış, fert ve toplum hayatındaki temel ahlaki ve sosyal problemlerin hak ve adalet ekseninde çözülmesine ışık tutacak, insanları geleceğe hazırlayacak ilahi ölçüleri getirmiş ilahi bir kitaptır.

Kadir Gecesi'nin aynı zamanda esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir.

Bizler, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde böylesi müstesna geceleri kendimizi yenileme fırsatı olarak değerlendirmeli, hikmet gözüyle kendimizi sorgulayıp, özeleştiri yapıp, işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dilemeliyiz. Bu gecede, kendimizle, Yüce Yaratıcımızla ve çevremizle barış içinde yaşamanın ve hayatımızı anlamlı kılmanın yollarını aramalı, kendimiz, ailemiz ve bütün insanlık için dua etmeliyiz.Kadir gecenizin mübarek olması dileklerimle…

Ak Parti Elazığ Milletvekili Av. Şuay Alpay Kadir Gecesi Mesajı

Bugün idrak edeceğimiz mübarek Kadir Gecesi nedeniyle AK Parti Elazığ Milletvekili Av. Şuay ALPAY bir tebrik mesajı yayımladı , mesajdında Kadir gecesinin öneminede vurgu yapan Milletvekili ALPAY,"öncelikle tüm hemşehrilerimin kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum." Dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Av.Şuay ALPAY "Rahmet,mağfiret ve bereket ayı olan, Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken,bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.Kadir gecesini bu derece değerli kılan,biz müslümaların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır."Dedi.

" Bu vesileyle Elazığlı hemşerilerimin, Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, aziz şehrimize, ülkemize ve İslam alemine rahmet , merhamet , mağfiret ve hidayete vesile olmasını niyaz ederim."Dedi.

Vedat Demirbağülkü-Tek Elazığ Şube Başkanı Kadir Gecesi Mesajı

Bütün âlem-i İslâm'ın Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini tebrik ediyoruz.

Bu gecenin milletimizin, İslâm dünyasının ve tüm insanlığın, huzur ve mutluluğuna; özellikle yakın coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimizin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtularak hem maddî hem de manevî açıdan yeniden yükselmesine vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum..

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadir Gecesi Ak Parti Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title