Haberler

Kadınlardan Oturma Eylemi

Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen bir grup kadın, Beyoğlu'nda oturma eylemi yaptı. Eyleme BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de destek verdi.

Cezaevlerindeki açlık grevinin 50'inci gününde akşam saat 19.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup kadın, sloganlar eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Kadın Dayanışma İnisiyatifi adlı grup, açtıkları pankart ve dövizlerle eylem boyunca hükümeti protesto ederken, eyleme BDP'li Sebahat Tuncel de destek verdi.

Eyleme katılan kadınların, kadın dayanışmasını göstermek için bir araya geldiğini söyleyen Tuncel, "Biz kadınların söyleyecek sözü, değiştirecek gücü vardır. Açlık grevindeki kadınlar, değişmeyen süreci değiştirmek için kendi bedenlerini ölüme yatırdılar. Sizin sesiniz bizim sesimiz, zindanlardan tabut çıkmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. İnsanlara ifade hakkı verilmesini istediklerini söyleyen Tuncel, gençlerin dağa çıkmasını değil, siyaset yapmasını talep ettiklerini ifade etti.

Grup adına hazırlanan basın bildirisini okuyan Avukat Filiz Kerestecioğlu, "Biz kadınlar, artık bu topraklarda acıdan başka duygular, ayrımcılığa uğramadan şiddetsiz hayatlar yaşamak istiyoruz. En doğal demokratik hakları için insanların ölmesi, hatta açılık grevlerine gitmek zorunda kalması, bu ülkenin utancı olarak hatırlanacaktır" dedi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kerestecioğlu, "Biz açlık grevlerindeki tutukluların seslerini duyuyoruz. Tüm kamuoyunu bu sese kulak vermeye, savaşa ve şiddete karşı çıkarak barış istemeye çağırıyoruz" diyerek sözlerin noktaladı.

Grup, yaklaşık 2 saat süren eyleminin ardından olaysız şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Filiz Kerestecioğlu Beyoğlu Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title