Haberler

Kadınlarda Çağın Hastalığı Erken Menapoz

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alaaddin Balcı, Kadınlarda Çağın Hastalığının Erken Menapoz Olduğuna Dikkat Çekti.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alaaddin Balcı, kadınlarda çağın hastalığının erken menapoz olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz yüzyılda, kadınların yaşamındaki en belirgin değişiklik, yaşam sürelerinin uzamasına rağmen daha erken menapoza girmeye başlamaları olduğun hatırlatan Dr. Balcı, "Türkiye'de 1900'lü yılların başında ortalama kadın yaşamı süresi 35-40 yıl iken, 1950'lerde 50-55 yıl yaşam süresine sahip olmuşlardır. Bu dönemlerde kadınlar yaşamlarının neredeyse tamamını menapoza girmeden geçirebiliyordu. Kadınlarda menapoz yaşı iklim ve ırklar arasında çok az değişiklik gösterir. Ortalama menapoz yaşı 45-50'dir.

Günümüzde ve özellikle ülkemizde ortalama kadın ömrü 72 yaşın üstüne çıkmıştır. Bunun en önemli sebebi, insan yaşamındaki sağlık, eğitim, beslenme ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerdir. Yüzyıl önce kadınlar menapozu tanımazken ya da yaşamlarının 5-10 yılını menapozda geçirirken, günümüz kadınları neredeyse yaşamlarının yarısı olan 30-40 yıllarını menapozda geçirmektedirler. Daha da önemlisi yaşam süresi artarken menapoz yaşı daha erken yaşlara çekilmektedir. Peki, yaşam şartları iyileşirken niçin

menapoz yaşı düşmektedir? Sigara en önemli sebeptir. kadınların iki yıl daha erken menapoza girmesine neden olur" dedi.

Opr.Dr. Alaattin Balcı, "Sigara, yumurtalıklardaki yumurtaların hızlı bir şekilde azalmasına neden olur. Özellikle çocuk isteyen ve yumurtalık rezervleri azalmış genç kadınlarda ve yaşa bağlı rezerv azalması yaşayan kadınların kesinlikle sigara içmemeleri gerekmektedir. Tüp bebek yapmak için son şanslarını ve paralarını harcayan insanların sigaradan kesinlikle vazgeçmeleri gerekmektedir. Günümüzde bir diğer önemli sebep de doğurganlık sayısının azalması ya da hiç doğurmamaktır. Gebelik ve lohusalık

dönemi yumurtalıkların istirahat dönemleridir. Her doğum menapozu bir yıl geciktirir. 8-10 doğum yapmış kadınların 50-55 yaşına kadar adet gördüğü sık rastlanılan bir durumdur" diye konuştu.

(MAY-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title