Haberler

Kadınlara Yönelik Mikro Kredi Uygulaması

Tokat'ta, Kadınların Aile Bütçelerine Katkı Sağlaması ve İş İmkanları Bulması Amacıyla €˜mikro Kredi' Uygulamasının Başlatılacağı Bildirildi. 2003 Yılında Başlayan Mikro Kredi Uygulaması ile Günümüze Kadar Binlerce Ev Hanımı İş Sahibi Olurken, Tokat'ta da Bu İstihdam Alanın Oluşturulması Amacıyla Çalışma Başlatıldı. AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in Girişimleri ile Kentte Hayata Geçm...

Tokat'ta, kadınların aile bütçelerine katkı sağlaması ve iş imkanları bulması amacıyla ‘mikro kredi' uygulamasının başlatılacağı bildirildi. 2003 yılında başlayan mikro kredi uygulaması ile günümüze kadar binlerce ev hanımı iş sahibi olurken, Tokat'ta da bu istihdam alanın oluşturulması amacıyla çalışma başlatıldı. AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'in girişimleri ile kentte hayata geçmesi beklenen mikro kredi ile ev hanımlarının iş sahibi olmasının yolu açılıyor. Mikro kredi uygulanması için büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye'de, yoksulluğa ve işsizliğe karşı savaş için bu uygulamanın bir strateji olarak önerildiğini ifade eden Yüksel, "Sadece güvene dayanan, teminatsız ve kefilsiz küçük sermaye şeklindeki mikro kredi, yoksulların kendi kendilerine yoksulluktan kurtarmaları için etkili bir araçtır. Mikro kredi; başta A.B.D ve Avrupa'nın çeşitli ülkeleri de dahil olmak üzere, bütün kıtalarda yaklaşık 110 ülkede başarıyla uygulanmaktadır. Birçok ilimizde uygulanan bu proje sayesinde binlerce ev hanımımız aile bütçesine katkı sağlamıştır. Şimdi Tokat'ta bu projeyi hayata geçirip başarılı olursak, önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacağız" dedi.

Yüksel, gençlerin ve kadınların işsizlik açısından dezavantajlı durumda olduğuna dikkat çekerek, "Bunu bir şekilde düzeltmemiz lazım. Bunun da yolu aktif istihdam tedbirleri uygulamak, bu kapsamda onların niteliklerini geliştirmek, onlara meslek kazandırmaktır. Ülkemizin en büyük problemi ara eleman açığıdır. Bugün bakıyorsunuz ara eleman arayan birçok iş yeri var. Fakat bu insanlara bir şekilde ulaşmak zor. Meslek bilen insan veya mesleğini yeterince bilen insan çok az. Gerek İŞ-KUR, gerekse KOSGEB bu hususta ciddi adımlar atmaktadır" diye konuştu.

(Nİ-SA) 07.03.2008 19:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title