Haberler

Kadınlara Okuma Yazma Kursu

İzmir'de Bayraklı Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik açtığı kurstan mezun olan 25 kadına diplomaları düzenlenen törenle verildi.

İzmir'de Bayraklı Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik açtığı kurstan mezun olan 25 kadına diplomaları düzenlenen törenle verildi.

Bayraklı Belediyesi açıklamasında Nafiz Gürman Semt Merkezi'nde düzenlenen kursta, iki yıl önce Alaybey Tersanesi'ndeki römorkor kazasında oğlu Cafer'i kaybeden anne Azime Kırbaş ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e yerleşen hemşire Zeva Ashad da mezun oldu.

Kurs katılım belgesini gönüllü AÇEV öğretmeni Serpil Giray'ın elinden alan Azime Kırbaşi, kursta okuma yazma öğrenmek için önceki yıl kayıt yaptırdığını ancak oğlunun tersanedeki kazada hayatını kaybetmesi nedeniyle derslere katılamadığını söyledi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak İzmir'e yerleşen hemşire Zeva Ashad da ağabeyi ile İzmir'e geldiğini belirterek, "Annem ve babam Suriye'de kaldı. Orada hemşireydim. Burada mesleğimi yapamıyorum, mesleğimi çok özledim. İlk zamanlar konuşmakta ve anlamakta güçlük çekiyordum. Şimdi konuşulanları anlıyor daha akıcı konuşuyorum" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise açtıkları kurslarda okuma yazma öğrenen kadınların sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek, kursların semt merkezlerine gelen talep doğrultusunda açıldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Bayraklı Suriye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title