Haberler

"Kadınlar Seçimde Önemli Rol Oynayacak"

The Economist, Atatürk'ten Bu Yana Kadınlara Yönelik "En Radikal Reformlar"ın AKP Hükümetince Gerçekleştirildiğini Belirtirken Bu Reformların, AKP'ye Daha Dindar Seçmenlerin Arasında Oy Kaybına Mal Olabileceğini Öne Sürdü.

The Economist, Atatürk’ten bu yana kadınlara yönelik “en radikal reformlar”ın AKP hükümetince gerçekleştirildiğini belirtirken bu reformların, AKP’ye daha dindar seçmenlerin arasında oy kaybına mal olabileceğini öne sürdü.

Türkiye’de 22 Temmuz’da yapılacak seçimlerde kadınların önemli bir röl oynayacağı öne sürüldü. The Economist dergisi, Atatürk’ten bu yana kadınlara yönelik “en radikal reformlar”ın AKP hükümetince gerçekleştirildiğini belirtirken bu reformların, AKP’ye daha dindar seçmenlerin arasında oy kaybına mal olabileceğini öne sürdü.

The Economist dergisi, son sayısında Türk kadınlarının 22 Temmuz’daki seçimlerde oynanacağı role, “Türkiye’nin seçimi” başlıklı analizde işaret ederken “Kadınların Türkiye’de 22 Temmuz’da yapılacak seçimlerde önemli bir rolleri olacak” yorumunu yaptı.

İstanbul’nun İslamcı unsurların ağırlığının hissedildiği Çarşamba ilçesindeki insan manzaralarına dikkat çeken dergi, Türkiye’de birçok laik kadının, “ılımlı” AKP’nin seçimi kazanması halinde “Atatürk’ün cumhuriyeti”nin Çarşamba’ya benzemesinden korktuklarını kayderken "generaller ve laik muhalefetin, bu korkuları cesaretlendirmek için ellerinden geleni yaptığı, taktiklerinin zaman zaman sonuç verdiği" görüşünü dile getirdi.

Cumhuriyet mitinglerine katılan orta sınıf kadınları, merkezi Berlin’de olan Avrupa İstikrar Girişim adlı kuruluş tarafından yayınlanan “Türkiye’de Seks ve Güç” adlı etüdü okuması halinde İslam ve modernite ile ilgili görüşlerinin değişebileceğini öne süren dergi, Türk kadınlarının gerçekten Atatürk’e çok borçlu olduğunu, ancak etüde göre, Atatürk’ün getirdiği değişikliklerin “küçük bir kentsel elitin dışında Türk toplumunu pek etkilemediği”ne işaret ettiğini kaydetti.

CİNSİYET EŞİTLİK KONUSUNDA TÜRKİYE AVRUPA’NIN SONUNDA

The Economist, Türkiye’nin, bankacılık, tıp ve üniversitelerdeki artan kadınların sayısına karşın cinsiyet eşitlik konusunda diğer Avrupa ülkelerinin gerisinde olduğunu belirtti. Dergi, kadının parlamento ve işgücündeki payı açısından Türkiye’nin sonunda olduğunu, kadınlara yönelik şiddetin arttığını, sadece geçen yıl 842 kadın öldürüldüğünü ve bin 113 kadına tecavüz edildiğini yazdı.

Buna karşın, Atatürk’ten bu yana kadınlara yönelik “en radikal reformlar”ın AKP hükümetince gerçekleştirildiğini yazan dergi, kocaların artık resmen aile reisi olmadığını, kadınların da çalışmak için eşlerinin iznine ihtiyaç duymadığını anlattı.

Dergi, AKP’nin, kadınlara yönelik reformların daha dindar seçmenlerin arasında oy kaybına bile mal olabileceğini öne sürerken “Çarşamba’da birçok kişi, açık bir biçimde İslamcı olan Saadet Partisi’ne destek vermeye söz veriyor” diye yazdı.

AKP’yi eleştirenlerin, partinin kadınlar konusundaki reformlarını inandığı için değil, AB’yi memnun etme arzusundan gerçekleştirdiğini söylediklerine dikkat çeken dergi, bunun örneği olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zinayı cezalandırma girişiminin dile getirildiğini kaydetti.

CHP’nin adaylarından sadece yüzde 10’unun kadın olduğuna dikkat çekildiğini belirten dergi, ancak 62 kadın adayı olan AKP’nin bu konuda çok daha iyi bir performans göstermediğini kaydetti. Dergi, üniversiteler ve yargıda türban yasağının kaldırılmasını talep edenlerin görüşlerine de yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Moda

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title