Haberler

Kadınlar, Muş'u simgeleyen magnetler üretiyor

Güncelleme:

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Muş Temsilciliği tarafından yürütülen "Bana Muş'u Anlat" projesi kapsamında açılan kursa katılan kadınlar, kentin simgelerinden olan Tarihi Murat Köprüsü, Muş Lalesi ve Malazgirt Anıtı'nın magnetlerini yapıyor.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Muş Temsilciliği tarafından yürütülen "Bana Muş'u Anlat" projesi kapsamında açılan kursa katılan kadınlar, kentin simgelerinden olan Tarihi Murat Köprüsü, Muş Lalesi ve Malazgirt Anıtı'nın magnetlerini yapıyor.

KADEM Muş İl Temsilciliği hizmet binasında İŞ-KUR, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu desteğiyle açılan kursta kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

KADEM Muş İl Temsilcisi Kezban Mergen, yaptığı açıklamada, ilin tarihi dokusunu magnetlerle canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu kapsamda ilin tanıtımına da katkı sağlamak istediklerini ifade eden Mergen, "Açılan kurs dezavantajlı kadınlar için bir istihdam alanı oluşturdu. Magnetleri Malazgirt Zaferi'nin 948.yıl dönümü kutlamalarına yetiştireceğiz. Bunları 81 il valiliğine göndereceğiz. Kadınlar olarak desteklerinden dolayı Muş Valisi İlker Gündüzöz'e teşekkür ediyorum." dedi.

Kursiyerlerden Zeynep Üzel de kursta hem sanat öğrendiklerini hem de aile bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi.

Proje kapsamında sosyalleştiklerini anlatan Üzel, "Burada çok mutluyuz. KADEM Muş İl Temsilciliğine teşekkür ederiz. Burada Muş'u tanıtan magnetleri yapıyoruz. Murat Köprüsü, Malazgirt Anıtı ve Muş Lalesini simgeleyen magnetler üretiyoruz. Yaptığımız ürünler Muş'a özgü olduğu için bizi ayrıca mutlu ediyor. Şu an 5 ay çalışacağız ama projenin uzatılması bizi memnun edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Malazgirt Muş Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title