Haberler

Kadınlar Meclis'e Yürüdü

Soysal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı Protesto Eden Kadın Örgütleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Yürüdü.

Soysal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto eden kadın örgütleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürüdü.

Akay Kavşağı'nda toplanan kendilerini Sosyal Haklar İçin Kadın Platformu olarak nitelendiren bir grup kadın "Yaşasın kadın dayanışması", "Tadilat değil iptal edilsin" gibi sloganlar attı. Meclis'e yürümek isteyen gruba polis, basın açıklamasını yaptıktan sonra dağılmaları konusunda uyarı yaptı. CHP milletvekili Gaye Erbatur'un devreye girmesi üzerine kadınlara gruplar halinde Meclis Dikmen girişine geçmelerine izin verildi. Grupları Meclis Dikmen girişinde DTP'li kadın milletvekilleri ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras karşıladı.

Burada grup adına yapılan açıklamada, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi istenilerek, yasayla kurulan güvenlik sisteminin kadınların birey olarak haklarının, eşitsiz konumlarının yok sayıldığı, baba ve kocalarına bağımlı, onların himayesinde varlıklar olarak değerlendirildikleri iddia edildi.

Yapılan basın açıklamasın ardından grup içinden seçilen heyet, milletvekillerinin davetlisi olarak Meclis'e girdi. Eylem olaysız sona erdi.

(BC-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title