Haberler

Kadınlar Köy Meydanında Organik Ürün Satıyor

Ordu'da kadınlar ürettikleri organik ürünleri, köy meydanında kurulan pazarda satışa sundu.

Ordu'da kadınlar ürettikleri organik ürünleri, köy meydanında kurulan pazarda satışa sundu.

Kentte Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Fatsa ilçesindeki eko-turizm çalışmasının da uygulandığı Kabakdağı Mahallesi'nde organik pazar kuruldu.

Köy meydanına kurulan pazarın açılışı Vali Seddar Yavuz tarafından yapılırken, kadınlar ilk defa kurulan pazarda imkanları ile yaptıkları ürünleri satmanın mutluluğunu yaşadı.

Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada, Kabadağı Mahallesi'nin Ordu'da fark yarattığını belirterek, mahalle sakinlerini yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.

Valilik olarak turizmin gelişmesi noktasında çalıştıklarını ifade eden Yavuz, "Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş'un destekleriyle yaklaşık 7 milyon 550 bin liralık turizm altyapısına yönelik bir faaliyet yürütüyoruz. Bunla ilgili çalışmalarımız da gayet iyi." dedi.

Yavuz, köydeki evlerin çok otantik ve dikkat çekici olduğunu da aktararak, "Bu köy herkesi kendisine cezbedecek güzellikte. Onun için burada eko-turizm çalışmaları yürütülmektedir. Buradaki evleri çok beğendim. Dolayısıyla böyle bir atmosferde insanlar yaşamak ister. Herkesi bu köye davet ediyorum." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise, Ordu için eko-turizmin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Çünkü Ordu sadece deniz ve doğa turizmi ile kalkınamaz. Ordu'nun mutlaka turizmini çeşitlendirmesi lazım. Dolayısıyla eko-turizmi bizler çok önemsiyoruz." dedi.

Kabakdağı Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Beşik de organik pazarın her hafta pazar günleri açık olacağını kaydetti.

Öte yandan pazarda evde ürettikleri ürünleri satışa sunan kadınlar ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Huriye Dindar, ilk defa köylerine böyle bir pazar kurulduğunu ifade ederek, "Bizde bu sayede ürettiğimiz ürünleri satışa sunabiliyoruz. Bizlere bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Berrin Tektaş da bundan sonra her pazar günleri pazarda olacaklarını belirterek, "Buraya gelen herkes bundan böyle organik yumurta, reçel, pekmez, lahana, turşu ve diğer tüm ev ürünlerini bulabilecekler." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Numan Kurtulmuş Turizm Haftası Fatsa Ordu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title