Haberler

Kadınlar Derneği Belediye Başkanını Konuk Etti

Horst Köhler'in İstifasıyla Vekaletten Cumhurbaşkanlığı Görevini Yürüten Bremen Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen, Türk-alman Kadınlar Derneği'nin Konuğu Oldu. Böhrnsen, ?siz Beni Belediye Başkanı Olarak Davet Ettiniz, Ben Cumhurbaşkanı Olarak Geldim? Diye Espri Yaptı.

Horst Köhler'in istifasıyla vekaletten Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Bremen Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen, Türk-Alman Kadınlar Derneği'nin konuğu oldu. Böhrnsen, ?Siz beni belediye başkanı olarak davet ettiniz, ben Cumhurbaşkanı olarak geldim? diye espri yaptı.

Vekaletten Cumhurbaşkanlığı göreve yürüten Eyaletler Konseyi dönem başkanı Bremen Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen (SPD), Türk-Alman Kadınlar Derneği'ni (TAKD) ziyaret etti.

Türk-Alman Kadınlar Derneği'nin aylar önceden planladığı yemekli toplantıya kendisini davet ettiğinde ?sadece? Bremen Belaediye Başkanı olduğunu söyleyen Jens Böhrnsen, kendisini karşılayan dernek başkanı Nil Schulz'a espriyle, ?Siz beni belediye başkanı olarak davet ettiniz, ben Cumhurbaşkanı olarak geldim? dedi.

Beraberinde Bremen Sosyal İşler Senatörlüğü Bölümü Şefi Sven Ohmstedt ile gelen Böhrnsen, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Böhrnsen, TAKD'nin Bremen'de yaptığı uyum ve hayır amaçlı faaliyetlerini takip ettiğini belirterek, çalışmalara elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Toplantıya çeketinin yakasına taktığı Türk-Alman rozetiyle katılan Böhrnsen, Türk derneklerine yönelik ziyaretlerini bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğini dile getirdi.

Dernek Başkanı Nil Schulz, TAKD'nin faaliyet alanını genişleterek özellikle meslek eğitim yeri bulmakta zorlanan göçmen kökenli gençlere yardım amaçlı bir proje geliştirdiğini ve eyalet meclisinden yardım istediklerini söyledi. Nil Schulz ?Gençlere gelecek perspektifi sunmaya katkıda bulunmak istiyoruz. İş veya meslek eğitim yeri bulan gençler topluma daha kolay uyum sağladığı gibi, tehlikeli alışkanlıklar ve arkadaşlardan da uzak duruyorlar? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title