Haberler

Kadınlar Bakan Günay'dan Cami İçin Yardım İstedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın ardından referandum çalışmalarını Kastamonu'da sürdürdü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın ardından referandum çalışmalarını Kastamonu'da sürdürdü. Cide ve Doğanyurt ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlardan referandumda 'evet' oyu kullanmalarını isteyen Bakan Günay, daha sonra İnebolu'ya geçti. Vali Mustafa Kara ile birlikte ilçeye gelen Bakan Günay'ı İnebolu'da Kaymakam Kubilay Ant, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Belediye Başkanı Engin Uzuner ve parti teşkilatı karşıladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İnebolu'da ilk olarak Müftülük Sitesi olarak kullanılmak üzere restorasyonuna başlanan eski kütüphane binasındaki inşaat çalışmalarını inceledi. Bakan Günay'a burada İlçe Müftüsü Mehmet Uzun tarafından proje hakkında bilgi sunuldu.

DİYANET'İN PARASI ÇOK

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İl Özel İdare bütçesine 100 bin TL ödenek göndererek katkıda bulunduğu inşaatın 439 bin TL'ye ihale edildiğini öğrenen Bakan Günay, "Paranın gerisini kim karşılayacak" diye sordu. Geri kalan kısmın da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanacağı bilgisi verilirken, Vali Mustafa Kara da "Diyanet göndermezse biz karşılarız" dedi. Bunun üzerine Bakan Günay, "Diyanet'te para çok. Siz niye karşılayacaksınız. Ben Hoca ile görüşürüm" diyerek Ankara'ya dönüşünde konuyu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'na aktaracağını söyledi.

TARİHİ CEZAEVİNİ GEZDİ

Bakan Günay İnebolulu ünlü edebiyatçı Oğuz Atay'ın doğduğu evi gezdikten sonra tarihi cezaevine geçti. Mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olan ancak İnebolu Belediyesi'ne tahsis edilen binanın restore edilerek ilçeye kazandırılması konusundaki teklifleri değerlendirilen Bakan Günay, buranın butik otel olarak kullanılabileceğini söyledi. Konuyu değerlendireceklerini belirten Günay, İnebolu Belediyesi'ne yapılan tahsisin kaldırılarak Bakanlık olarak binayı restore edebileceklerini veya yap-işlet-devret modelini uygulayabileceklerini ifade etti.

KADINLAR CAMİ İÇİN YARDIM İSTEDİ

İnebolu'da 2007 yılında yaptırılan Müftü Ahmet Hamdi Efendi Camisi'nin tarihi bir evin yanına yapıldığı gerekçesiyle Danıştay'ın verdiği yıkım kararı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ziyaretinde gündeme geldi. Mahalle halkı, eski cezaevine doğru ilerleyen Bakan Günay'ı yoldan çevirerek caminin yıkılmaması için yardım istedi. Caminin içine davet edilen Bakan Günay'a kadınlar da aynı sorunu iletti. Bakan Günay cami çıkışında Kastamonu İdare Mahkemesi'nde dava açan ev sahiplerinden Fikret Helvacı ile görüştü. Günay cami için Danıştay'dan yıkım kararı çıkartan ailenin fertlerinden Fikret Helvacı'yı ikna etmeye çalıştı. Ancak davasında haklı olduğunu savunan Fikret Helvacı Bakan Günay'ın talebine olumlu cevap vermedi. Günay, "Bu saatten sonra bu camiyi yıkmak hoş olmaz. Bitişik değil, bitişik olsa ben de istemezdim. Cami ile ev arasında 2 metre mesafe var" dedi. Ahşap evin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan proje yardımı çıktığının da belirtilmesi üzerine Bakan Günay, "Bak biz de restorasyonu için size yardım ediyoruz. Bu işi halledelim. Biz size uygulama yardımı yapalım helalleşelim" diye konuştu. Ancak yine de ısrarını sürdüren Helvacı Bakan Günay'a olumlu bir cevap vermedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay İnebolu'daki temaslarının ardından Kastamonu'nun diğer sahil ilçeleri Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin'i ziyaret etti.

Fethican YILDIRIM- İNEBOLU- Kastamonu- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title