Haberler

Kadınlar Akademisi Yeni Sezona Hazır

Bağcılarlı kadınların sosyal yaşama katılımına katkı sağlayan ve değişik alanlarda eğitim aldıkları Bağcılar Belediyesi Kadınlar Akademisi 15 Ekim’de yeni eğitime sezonuna ‘merhaba’ diyecek.

Bağcılarlı kadınların sosyal yaşama katılımına katkı sağlayan ve değişik alanlarda eğitim aldıkları Bağcılar Belediyesi Kadınlar Akademisi 15 Ekim'de yeni eğitime sezonuna 'merhaba' diyecek. Akademiyi başarıyla tamamlayan kursiyerler Mezuniyet Belgesi sahibi olurken yine KOSGEB kursuna da katılıyor.

Bağcılar'da kadınların sosyal yaşama katılımı ve iş sahibi olması amacıyla önemli projeler hizmete sunuluyor. Bu kapsamda hizmete sunulan Kadınlar Meclisi Kadınlar Akademisi 2015-2016 eğitim sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Kadınlar Akademisi'nde öğrenciler, kişisel gelişim, ekonomi, tarih, siyaset, medya, din, edebiyat, girişimcilik, zaman yönetimi planlı çalışma, kadın hakları ve kadın hakları ihlalleri gibi konularda eğitim alıyor. 2014-2015 eğitim sezonunda ders gören 163 kursiyer de önümüzdeki Mart ayında düzenlenecek törenle Kadınlar Akademisi Mezuniyet Belgesi sahibi olacak. İki yıllık eğitimini tamamlayan Kadınlar Akademisi mezunları bunun yanı sıra KOSGEB kursuna da katılıyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler KOSGEB Girişimcilik Sertifikası sahibi oluyor.

TANINMIŞ İSİMLER DERS VERİYOR

15 Ekim 2015 tarihinde düzenlenecek açılış programıyla yeni sezona merhaba diyecek olan Kadınlar Akademisi'nin ilk dersi Akademisyen ve Eğitim Uzmanı Dr. Münire Berna Beşkese tarafından verilecek. Beşkese, öğrencilere "Sosyal Medya ve Çocuk Eğitimi" konulu bir konferans verecek.

Kadınlar Akademisi'nde aralarında Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu, Gülsen Ataseven, Gülden Sönmez, Belçika Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir ve Dr.Zehra Taşkesenlioğlu gibi tanınmış akademisyenler, bilim insanları ve gazeteciler ders verdi.

Akademinin ilk mezunları, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini almışlardı. 2013-2014 Dönemi Mezuniyet Töreni sırasında cübbelerini giyinen 287 ev hanımı keplerini havaya fırlatarak sevinç ve mutluluklarını yakınlarıyla paylaşmıştı.

"İLÇEMİZE DEĞER KATIYOR"

Toplumun annesi olan kadınların gelecek neslin de sigortası olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "İlçemizde kadınların yetişmesi ve üretime katkıda bulunması için Avrupa'da bile az sayıda bulunan projeleri hizmete sunuyoruz. Kadınlar Akademisi de bu anlamda ilçemize değer katmaya devam ediyor. Çok değerli akademisyen, bilim insanı ve gazetecilerimiz kursiyerlerimizle buluşturuyoruz. Yine Kadın ve Siyaset, konulu panel ile de anlamlı bir programa imza attık. Kadın kursiyerlerimiz düzenlediğimiz panele konuşmacı olarak katılan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Eskişehir'in Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün ve Konya, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu gururla ve hayranlıkla dinlediler. Onların başarıya ulaşma adına gerçekleştirdikleri mücadeleye tanık oldular. Bu da Kadınlar Akademisi'nin önemini ortaya koyuyor. Yeni eğitim sezonu ilçemize ve tüm annelerimize hayırlı olsun" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağcılar Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title