Haberler

Kadının Sesi Kartepe'den Yükseldi

Kartepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) desteği ile “Kocaeli’ne Kadın Eli Değecek, Kadının Sesi Kocaeli” adlı panel Kartepe’de gerçekleştirildi.

Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) desteği ile "Kocaeli'ne Kadın Eli Değecek, Kadının Sesi Kocaeli" adlı panel Kartepe'de gerçekleştirildi.

Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOÜ'nin desteği ile "Kocaeli'ne Kadın Eli Değecek, Kadının Sesi Kocaeli" adlı panel Körfez, Gölcük ve Derince ilçelerinden sonra Kartepe'de gerçekleştirildi. Zirvedeki Kadınlar ve Hikayeleri adıyla dördüncü oturumu olan panelin moderatörlüğünü Araştırmacı-Yazar Müge Uçar yaparken, Hasan Yılmaz Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, YÖK Başkan Yardımcısı KOÜ eski Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, AK Parti Kartepe ilçe Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Büyükşehir Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kartepeli kadın girişimciler Aynur Ormancı ve Çiçek Esra Bulut katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan panelde açılış konuşmasında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez "Kartepe'de her zaman kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Siyaset sahnesinden tutun da birçok önemli makamda kadınlarımız vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde belediyecilik namına asli görevlerin yanı sıra gönüllere giden yolları da yapmıştır. Bunu örnek alarak Kartepe'de kadın olmanın ayrıcalığını gösteriyoruz. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek ise "Buraya gelmiş olmanız bile kendinize ne kadar önem verdiğinizi göstermektedir. Kocaeli zaten zirvedeki kadınlarla doludur. Bunun örnekleri çoktur. Kocaeli genelinde çalışma hayatında, karar alma mekanizmalarında kadınlar vardır. Kadınlar bulunduğu makamları hak eden ve hakkını veren kadınlardır. Kadınlar olarak daha fazla çalışmalıyız. Doğu illerinde kadınlarımız kendilerini ifade etmekte zorlanmaktadır. Son yıllarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizlere verilen imkanlar sonrasında gücümüz ve özgüvenimiz arttı. Türk kadını doğuştan güçlüdür. Siyasette olmak önemli değildir. Evinde de güçlü olmalıdır. Bizler çocuk yetiştiriyoruz. Ailemize, çocuklarımıza sahip çıktığımız takdirde güçlü topum oluruz. Güçlü kadın her yerde güçlüdür. Çocuk yetiştirmek en zor görevlerden biridir. Kadınlarımız evlatlarına kadına el kaldırılmayacağını öğretmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Panele konuşmacı olarak katılan Kartepeli kadın girişimciler Aynur Ormancı ve Çiçek Esra Bulut ise girişimcilik hikayelerini anlatırken, YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu "Türkiye'nin her yerinden buraya eğitime gelen kızlarımız vardır. 3 buçuk milyon civarında Türkiye'de meslek yüksek okullarında eğitim gören çocuklarımız var. Bunların 1 buçuk milyonu kızlardan oluşuyor. Sıkıntılar içerisinde eğitim aldıktan sonra bir işe giremez ise evlerine geri dönüyorlar. Devlet tarafından yapılan yatırım boşa gitmiş olmaktadır. Kadınların hayatı erkeklerin hayatına göre daha zordur" şeklinde konuştu.

.

Kocaeli Büyükşehir Başkan Danışmanı Nermin Tol, "ABD'de kadınların bir yerlere gelmesi daha zordur. Dünyanın birçok ülkesinde kadınlara gereken değer verilmemektedir. Allah'tan ne isterseniz onu verir. Ülkeme nasıl hizmet ederim diye düşünürken, bugün birçok alanda hizmet vermekteyim. Hayatımızın yüzde 10'u başımıza gelenler yüzde 90'ı ise nasıl algıladığımızla ilgilidir. Farklılıklar bizlerin zenginliğidir. Her şeyi yaptım. Çalışırken evimi ihmal etmedim. İnsanları doğdukları yerde doyurabilseydik göç olmazdı. TEMA'da çalışmaktan ayrıca gurur duymaktayım. Suçlamak yerine sorumluluk almalıyız. İhtirasları değil ihtiyaçları doyurmak gerekiyor. Sıfır Artık için uğraşırken, dünya bunun paniğini yaşamaktadır. 26 yıldır uğraşırken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşleri Emine Erdoğan tarafından projeye el atıldı. Bir hanım eli atıldı. Sıfır Atık Projesi devlet politikası haline gelmiştir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kartepe Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title