Haberler

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, "Türk Polis Teşkilatı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadını koruyan, onu ayrıcalıklı kılan her türlü çalışmanın yanında olacağımızın sözünü veriyor, şiddet mağduriyeti nedeniyle hayatını kaybetmiş tüm kadınlarımıza ve şehitlerimize...

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, "Türk Polis Teşkilatı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadını koruyan, onu ayrıcalıklı kılan her türlü çalışmanın yanında olacağımızın sözünü veriyor, şiddet mağduriyeti nedeniyle hayatını kaybetmiş tüm kadınlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Uzunkaya, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, 25 Kasım'ın kadın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları olumsuz davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı, tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gün olduğunu hatırlattı.

Türk kadınının, toplumun temel yapı taşını oluşturan, aile ve toplumdaki tüm fertlerin sevgi, saygı, huzur ve birlik içerisinde yaşamalarına önemli katkıları olduğunu belirten Uzunkaya, Türk kadınının tarih boyunca toplumsal hayatta her zaman sevgi ve saygı görerek önemli bir yere sahip olduğunu, yönetim kadrolarında da önemli görevler üstlenip bunları layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Sevgi ve hoşgörü dini İslamiyet'in de rehberliğinde kadınlara hak ettikleri değerin her zaman verilmesi gerektiğine işaret eden Uzunkaya, bu konuda Türkiye'nin dünya ülkelerine de örnek olacağına inancının tam olduğunu vurguladı. Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlalidir. Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür. Bu aşamada görevin en büyüğü sevgili öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan anne ve babalarımıza düşmektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle başta kadınlara olmak üzere tüm insanlara yönelik her türlü şiddeti reddettiğimizi bir kez daha belirterek, bu acıların bir daha yaşanmaması için Türk Polis Teşkilatı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadını koruyan, onu ayrıcalıklı kılan her türlü çalışmanın yanında olacağımızın sözünü veriyor, şiddet mağduriyeti nedeniyle hayatını kaybetmiş tüm kadınlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.?"

Kaynak: AA / Güncel

Celal Uzunkaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title