Haberler

Kadına Yönelik Şiddete, Erkeklerden Boyalı Tepki

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Sadece kadına yönelik değil, bireye yönelik, canlıya yönelik, çevreye yönelik her türlü şiddeti şiddetle kınıyoruz." dedi

İstanbul Valiliği ve İl Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü 15 - 21 Mayıs Aile Günü ve Aile Haftası nedeniyle, bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlik her zaman farklıydı. Kadın şiddetine karşı çıkılan etkinlikte kadınların yanı sıra bu kez erkekler de kadınlara yönelik şiddeti protesto etmek için biraraya geldi. Etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.

ERKEKLERDEN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE PROTESTO

Ellerindeki "Kadınlar ve Çocuklar Şiddetten Ölmesin" pankartlarıyla dikkat çeken kadınların yanı sıra, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için erkekler de seferber oldu. Taksim Meydanına gelen erkekler de, "Kadına Yönelik Şiddet Uygulamayacağım", "Erkeklerin Kadınlara Şiddetini Sonlandırmak İçin Çalışan Erkekleriz" pankartları tutarak, yakalarına taktıkları beyaz kurdelayla kadına yönelik şiddeti protesto etti.

TOPBAŞ VE MUTLU'DAN BOYALI DESTEK

Etkinliğe destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, etkinliğe destek için elini kırmızı boyaya batırdı ve beyaz afişte elinin izini bıraktı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, duygularını dile getirerek "Bugüne kadar ellerimizi şiddete bulaştırmadık. Bundan sonra da bulaştırmayacağız. Bundan eminiz. Diliyoruz ki herkes ellerini sadece sevgi için kullansın; şiddet için kullanmasın" dedi. Vali Mutlu ardından, ellerini eflatun boyaya batırarak, Taksim Meydanına asılan, "Buradaki Eller Şiddet Uygulamayacak " yazılı beyaz afişin üzerine el izini bıraktı. Etkinliğe Ak Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da destek verdi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Sadece kadına yönelik değil, bireye yönelik, canlıya yönelik, çevreye yönelik her türlü şiddeti şiddetle kınıyoruz. Şiddeti burada kullanmakta mahsur yok. Şiddeti kınamak için, şiddeti kullanabiliriz ama şiddeti asla, birbirimize karşı kullanmamamız gerekiyor. Özellikle de hanımlara annelerimize, çocuklarımıza, kızlarımız en çok korunmaya muhtaç olan kesime şiddet kullanmayı bir insanlık suçu olarak görüyoruz" dedi. Bu konuda farkındalık yaratmak için Taksim Meydanında bir perde açtıklarını kaydeden Vali Mutlu, "Diliyoruz ki bu perde şiddetin son bulduğu bir perde olsun ve üzerinde asla şiddet olmasın" şeklinde konuştu.

"BU SAYISAL BİR ARTIŞ DEĞİL"

Kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çeken bir gazeteciye de cevap veren Vali Mutlu, "Bu sayısal bir artış değil. İstatistikler bunu böyle söylemiyor. Eskiden var olan çok fazla gün yüzüne çıkartılmamış, geri planda kalmış pek çok vaka şeffaf bir toplum olmanın neticesi, medaynın da gücüyle haber haline getiriliyor ve toplumun önüne çıkartılabiliyor. Ben önemli bir artış olduğunu düşünmüyorum. Zaman içinde kadının şiddete naruz kalmasına yönelik fiillerin azalacağı yönünden de bir değerlendirmem var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title