Haberler

"Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" Yarışması

"Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" isimli fotoğraf, afiş ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiği

"Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" isimli fotoğraf, afiş ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Dünya İnsan Hakları Günü'nde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan mutabakat ile başlatılan proje kapsamında konferanslar, paneller ve çeşitli aktiviteler düzenlendiği belirtildi.

Çalışmalar kapsamında konuyu Türkiye gündemine taşımak üzere başlatılan

"Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" isimli fotoğraf, afiş ve kısa film yarışmasına 3 dalda çeşitli illerden 952 eser katıldığı ifade edilen açıklamada, fotoğraf yarışmasının jüri üyeliklerini fotoğraf sanatçıları Cengiz Karlıova, Fenay Ulu ve Reha Bilir, kısa film yarışmasının jüri üyeliklerini Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bugün Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, Yönetmen Aydın Bağırdı, oyuncular Mustafa Uzunyılmaz, Sema Öztürk, afiş yarışmasının jüri üyeliklerini ise Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman Gazetesi Yazarı Günseli Özen Ocakoğlu, Genna Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Tuncer, Reklamcılar Derneği Başkanı Aytül Özkan ile C2'A Reklam Ajansı Başkanı Yasin Ergün Erdem'in yaptığı bildirildi.

Açıklamada, afiş yarışmasında Sefa Pala'nın (İzmir) birinci, Ezgi Karaata'nın (İstanbul) ikinci, Orkun Avcı'nın (İzmir) üçüncü olduğu, Sefa Pala'nın da (İzmir) mansiyon ödülünün sahibi olduğu belirtildi.

Fotoğraf kategorisinde ise Mehmet Özdemir'in (Trabzon) birinci, Bekir Topçu'nun (Antalya) ikinci, Zehra Özhamurlar'ın (Kayseri) üçüncü olduğu, Jüri Özel Ödülü'nü ise Kenan Taşpınar'ın (İstanbul) kazandığı duyurulan açıklamada, kısa film yarışmasında da birinciliği Alper Akdeniz'ın (İzmir) aldığı, Buse Yıldırım'ın (Konya) ikinci, Sefa Çolak'ın (İstanbul) da üçüncü olduğu kaydedildi. Jüri Özel Ödülünü ise Miray Kuyumcu (İstanbul) ile Ufuk Engin Can'ın (İstanbul) paylaştığı kaydedildi.

Dereceye girenlere ödüllerinin 15 Ekim Pazartesi günü saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verileceği duyuruldu.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Rıfat Yerlikaya

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Türkiye İzmir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title