Haberler

Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi

Bafra'da "Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi" kapsamında kadınlara konferans verildi.

Bafra'da "Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi" kapsamında kadınlara konferans verildi.

Bir özel hastanenin konferans salonunda yapılan programa, Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Kaymakam Ali Katırcı, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta konuşan Bafra Kaymakamı Katırcı, Hülya Aksoy tarafından 3 yıldır yürütülen  proje ile Bafra'da 47 bin kadından 40 bin kadına eğitim verildiğini söyledi.

Hülya Aksoy ise Samsun'da tüm kadınların sağlık konusunda bilinçlenmesini istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bilmek yetmiyor, uygulamak önemli. Özellikle kadınları ilgilendiren meme kanseri konusunda muayenelerini her ay düzenli olarak yapmasını istiyoruz. Sağlığınızı ilgilendiren belirli konularda, menopozdan tutun sigaranın zararlarından, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan,  meme kanserine kadar bilgilendirmek istiyoruz. Eminim bunları biliyorsunuz ama bunları uygulamak çok önemli özellikle kendi kendinize muayenelerinizi de her ay düzenli olarak yapmanız  gerekiyor. Görsel olarak da muayeneyi nasıl yapacağınızı öğreteceğiz. Bilmeyen kadınlara da öğretin. Bir kadın kendini  ihmal ederse evin ve işlerinizin bütün düzeni  bozuluyor. Kendinize dikkat edin ki bütün işlerinizi uğraşlarınızı dinç ve sağlıklı bir  şekilde  devam ettirin. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından konferansa katılan  kadınlara, meme kanserinden korunma yolları ile ilgili bilgi verildi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title