Haberler

Bursa'da Kadın Profesör, Başarılarıyla Örnek Oluyor

Güncelleme:

Bursa'da, akademisyenlik ve girişimciliği bir arada yürüten kadın profesör, her iki alanda da başarılarla ilerleyerek hemcinslerine örnek oluyor.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Özmutlu (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da bir kimya mühendisi babanın kızı olarak dünyaya geldiğini söyledi.

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mühendislik Fakültesi İşletme Mühendisliği Bölümünde tamamladığını belirten Özmutlu, 1995 yılında UÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi unvanıyla çalışmaya başladığını bildirdi.

ABD'nin Pennsylvania State Üniversitesinde 1995-2001 yıllarında çift yüksek lisans ve doktora programlarını bitirdiğini dile getiren Özmutlu, şöyle devam etti:

"ABD'de eğitimim sırasında Endüstri Mühendisliği, Yönetim Bilimi ve Bilişim Teknolojileri fakültelerinde imalat ortamlarında planlama ve verimlilik optimizasyonuyla ilgili çalışmalar yaptım. ABD Savunma Bakanlığı, Yahoo ve National Science Foundation gibi kurumların sponsor olduğu yönetim bilişim sistemlerinin kurulumu ve etkinliğinin değerlendirilmesi, bilgisayar ortamında ekonomik hareketlerin tespiti, yığın verilerin yorumlanması ve analizi gibi pek çok Ar-Ge projesine katıldım. UÜ'ye dönerek geçen yıl profesör unvanı aldım. 60'dan fazla yayınım, kitap bölümleri ve bu yayınlara farklı bilim adamları tarafından yapılmış 300'den fazla atıfım bulunuyor."

Eşiyle gittiği ABD'de çok önemli bilimsel deneyimler kazandığını vurgulayan Özmutlu, 2008'de UÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yazılım ve Ar-Ge firması kurduklarını belirtti.

Kadın girişimcilerin yoğun çalışma temposu

Seda Özmutlu, kadın girişimciliğinde, cesaretin ve yanındaki erkeğin desteğinin olması gerektiğini belirtti.

Kadın girişimcilerin çalışma temposunun yoğun olduğunu dile getiren Özmutlu, şunları kaydetti:

"Sabah 09.00, akşam 17.00 değil bu iş. Bazı günler 18 saat çalıştığımız oluyor. Bu anlamda desteklerinden dolayı eşime çok teşekkür ederim. Hem üniversite hocası hem girişimci hem de kadın olduğum için farklı duygulara sahibim. Akademisyenim ama 11 ve 4 yaşlarında iki çocuğum, eşim var. Uykusuz gecelerin ardından tam gün çalıştığım oluyor. Her gün onlarca projenin ardından akşam iş çıkışı önce oğlum Mert'i, ardından kızım Pelin'i okullarından alıyorum. 18.00-21.00 saatlerinde çalışmıyorum. Bu saatleri çocuklarıma ayırıyorum. Kızımı mutlaka yüzme havuzunda seyretmeye gidiyorum. Uykumdan fedakarlık ederim ama çocuklarıma ayırmam gereken zamandan feragat edemem. Onların tüm aktivitelerine katılmaya çalışıyorum."

İngilizce ve Almanca dillerini de bilen Özmutlu'ya, akademisyen ve girişimci olmasından dolayı 2011'de Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneğince (BUİKAD) teşvik ödülü verilmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Uludağ Üniversitesi Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title