Haberler

Matematik Öğretmeni, Güneş Enerjisinden Elektrik Üretmek İçin Tesis Kurdu

Güncelleme:

Manisa Akhisar'da yaşayan matematik öğretmeni Dudu Sözcüer, kadın girişimcilere sağlanan devlet desteğiyle güneş enerjisinden elektrik üretmek için tesis kurdu.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan matematik öğretmeni Dudu Sözcüer (33), kadın girişimcilere sağlanan devlet desteğiyle güneş enerjisinden elektrik üretmek için tesis kurdu. Sözcüer, 1 milyon 800 bin lira yatırımın 585 bin lirasını hibe olarak aldığını, sağlanan desteklerle kadınların da yenilenebilir enerji sektöründe aktif olmaya başladığını söyledi.

12 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE TESİS KURDU

Akhisar ilçesinde oturan evli ve 1 çocuk annesi Dudu Sözcüer, güneş enerjisi santrali hayalini gerçekleştirdi. Matematik öğretmenliği mezunu Sözcüer, 2.5 yıl önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na başvurarak, hazırladığı güneş enerjisi projesine destek almaya hak kazandı. Kendilerine ait 12 dönüm arazi üzerinde 2 bin 200 güneş panelini yerleştiren Sözcüer, şöyle konuştu:

10 YIL BOYUNCA DEVLETE ELEKTRİK SATACAK

"Böyle bir iş hayalimdi. Rüzgar güllerini hep görüyordum. Rüzgar güllerinden esinlenerek bu yola çıktım. Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu'nun Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, 'Kırsal Kalkınma için Katılım Öncesi Yardım Aracı' olarak bilinen 'IPARD başvurularını araştırdım, okudum. Medyayı takip ettim. Yüzde 65 oranında destek aldım. Güneş enerjisi üretimine iyi bir destek veriliyordu. Eşim bana süreçte çok destek oldu. Sürekli arkamda oldu. Eşimin desteği ile buraya kadar geldik. Akhisar Kabaağaçkıran Mahallesi'nde arazimiz var. Kendi arazimiz üzerinde kurmayı uygun gördük. Ortam da çok uygundu. Şu anda sistem kuruldu. Elektrik üretimine 1 hafta içinde başlıyoruz. İşin ucundan tuttuk ve bugün güneş enerji panellerini devreye alacağız. Tesis 537 kilowatt enerji gücüne sahip. 0.133 cent'ten 10 yıl boyunca devlete elektrik satacağız."

1,8 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTI

Toplam 1 milyon 800 bin lira yatırımla uygulamaya konulaün güneş enerji projesi için Manisa Tarım ve Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan 585 bin lira hibe destek aldıklarını anlatan Dudu Sözcüer, kadınların da temiz enerji sektöründe var olduğunu göstermek istediğini söyledi. Türkiye'de güneş enerjisinden elektrik üretiminin yeni başladığını kaydeden Sözcüer, potansiyeli kadınların açığa çıkarabileceğini ve ülkenin elektrik üretimine katkı sağlayacaklarını ifade eti. Sözcüer, şöyle dedi:

"KADINLAR ÇEKİNGEN OLMASIN"

"Kadınlar; çekingen olmasın. Biz ilk başlarken 'Acaba olur mu?' düşüncesiyle girmiştik. Ama devletin destekleri ve bizim de azmimizle kadınların da bu işi çok rahat şekilde başarabileceğini gördük. Kimse enerjisini geri çekmesin."

Manisa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Uğur Uslu ise, Manisa'da 2 kadın yatırımcının güneş enerjisi üretimi yaptığını belirterek, güneş enerjisi üretimini verilen desteklerin sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Akhisar Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title