Haberler

Kadın Milletvekilleri Tartıştı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Alt komisyon üyeleri, Zorlu Grand Hotel'de sivil toplum örgütü temsilcileri ve kadınlarla basına kapalı toplantıda bir araya geldi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Alt komisyon üyeleri, Zorlu Grand Hotel'de sivil toplum örgütü temsilcileri ve kadınlarla basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Toplantının ardından CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ile AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Toplantıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan CHP Milletvekili Canan Arıtman şunları söyledi:

"Ne yazık ki yaptığımız görüşmeler sonrasında çok açık söylemek gerekir ki; Türkiye'nin bazı bölgelerinde de olduğu gibi burada da bir kadın ticareti acı gerçeği var. Bu ticaret bazı aracılar vasıtasıyla kadınların batı illerinde erkeklerle evlendirilmesi şeklinde oluşmuş. Bu aracılar komisyon alıyor. Sabah yaptığımız toplantıda bir kadın bize satıldığını söyledi. Burada yaptığımız toplantıda da bu konudan bahsetti. Bu bir acı konudur. Bunun üzerine çok süratle gidilmelidir. 2010 yılında Trabzon ili genelinde geleneksel evliliklerin hiç de azımsanmayacak şekilde olduğu görülmektedir. Ne yazık ki kamu kurum ve kuruluşlarımız bu konular hakkında istatistiki çalışma içerisinde değildir. Bu konuda çalışmalar yok. Benim sorduğum sorular neticesinde ortaya çıkan bir gerçek var. 2010 yılı içerisinde son 10 ayda Trabzon gibi bir kentte 288 tane 19 yaş altı doğum olmuş. Bu sorunlar kadını güçsüzleştirmektedir. Ülke olarak toplum olarak bu sorunlara çare olmalıyız."

ARITMAN'IN AÇIKLAMALARI, AKPLİ SEYMENOĞLU'NU KIZDIRDI

Arıtman'ın açıklamalarının ardından söz alan AKP Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ise, "İki gün boyunca konu ile ilgili görüş ve çalışmalar yaptık. Canan Hanım'ın bahsettiği konuda arkadaşımız sadece Balıkesir'e gelin gittiğini ve bu işte aracı olanın para aldığını bize iletti. Bu iş münferit bir olayın Trabzon'da yaygın bir şekilde yapıldığı anlamına gelmez. Trabzon'da bu tür olaylar 15 yılda 11 kez yaşanmıştır. Bunu belgeli olarak herkesle paylaşabiliriz. Bu sadece bir olaydır" diye konuştu.

Kısa süreli yaşanan gerginlikte Arıtman son olarak, "Bu yaşanan tek bir olay değildir. Bir olay olsaydı keşke ben de sussaydım" şeklinde konuştu.

AKP Aksaray Milletvekili İlknur İncegöz de toplantı sonunda Arıtman'a dönerek toplantının amacının burada yaşananları deşifre etmek değil çözüm bulmaya çalışmak olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title