Haberler

'Kadın Haklarını Kanunlar Değil, Aile İçi Kurallar Belirliyor'

Ordu İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz, Türkiye'de Kadın Haklarının Kanunlarla Değil Aile İçi Kurallarla Belirlendiğini Söyledi.

Ordu İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz, Türkiye'de kadın haklarının kanunlarla değil aile içi kurallarla belirlendiğini söyledi.

Ordu'da 10 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle Ordu Valiliği bir konferans düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konferansa Ordu Vali Yardımcısı Murat Gözütok, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağlı'ın yanı sıra İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci toplulukları katıldı.

Ordu İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kürşat Korkmaz konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadınların yüzde 21,5'inin okur yazar olmadığını belirtti. Büyük şehirlerde dahi kızların okula gitmesinin büyük bir problem olduğunu dile getiren Korkmaz, "Türkiye'de kadın hakları kanunlarla değil aile içi kurallarla belirleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde dahi kız çocuklarının okula gitmesi sorun haline getiriliyor. Ne acıdır ki

kadın ve kızlarımız bunu kabullenmiş durumda. Büyük bir oranla değişmesi için de bir çaba göstermiyor. Hakların koruması kanunlarla belirlenmiş. Bu noktada haksızlığa uğrayanlar olanları kabullenmek yerine baş kaldırmalı ve hakkını aramalı" dedi.

Korkmaz, kadınların yanı sıra çocuklarında haklarının sömürülmemesi ve istismar edilmemesi gerektiğini belirterek,"Çocuklarında bir birey olduğu hiçbir zaman unutulmamalı.En çok çocuklar istismar ve sömürülmeye müsait. Aile korumasına ihtiyaçları var. Herkes gibi onlarında eşit ve özgür yaşamaya hakları var" diye konuştu.

Konferansta 'Onurlu Yaşam' konulu birde sunum gerçekleştirildi. Konferansın sonunda İnsan hakları kompozisyonuyla birinciliği alan Nagihan Baş, Kürşat Korkmaz'a çiçek verdi.

(HA-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title