Haberler

"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" Fotoğraf Sergisi

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eserin yer aldığı sergi, 30 Kasım 14 Aralık tarihleri arasında görülebilecek

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından düzenlenen "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eserin yer aldığı "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" fotoğraf sergisi, 30 Kasım'dan itibaren Metrocity Alışveriş Merkezi'nde açılacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre; bu yıl 7.'si düzenlenen ve kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olma özelliği taşıyan yarışmaya, 1134 yarışmacı 5 bin 143 fotoğrafla katıldı. İlk kez düzenlendiği 2007 yılından bu yana 7 bini aşkın kadının, 30 bini aşkın fotoğrafla katıldığı yarışma, kısa sürede Türkiye'nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi.

Fotoğraf sanatına ilgi duyan 18 yaş üzeri amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçıların katılımına açık olan yarışmada Nurten Öztürk, "Modern Yalnızlıklar" adlı fotoğrafıyla birinciliğe layık görülürken, Seyhan Babal "Sınırsız", isimli fotoğrafıyla ikinci, Tuğba Yüksel ise "İsimsiz" adlı fotoğrafıyla üçüncü oldu. Dereceye giren fotoğraflarla birlikte, yarışmaya katılan 41 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Anadolu Hayat Emeklilik'in Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında yürüttüğü yarışmanın bu yılki jüri üyeleri arasında; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçıları Cengiz Karlıova ve Mehmet Kısmet ile Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney bulunuyordu.

Sergi 14 Aralık'a kadar görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title