Haberler

Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi

Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Esob) Tarafından Yürütülen ve AB Tarafından Finanse Edilen Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi Kapsamında 127 Kursiyer Eğitimleri Tamamlayıp Sertifikalarını Aldı.

Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi kapsamında 127 kursiyer eğitimleri tamamlayıp sertifikalarını aldı.

Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi kapsamında bir iş yerinin nasıl açılacağı, nasıl işletileceği ve nasıl başarılı olunacağı konularında işsiz, işi olup da kaybetme riski olan ve iş fikri olup da açmaya cesaret edemeyen kadınlara toplam 100 saatlik eğitim ve danışmanlık hizmetini verildi. Eğitim programı sonunda girişimci kadınlara kurs bitirme sertifikaları verilirken, törene Vali Celalettin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, ESOB Başkanı Hatay Karaman ve eğitimlere katılan kadınlar katıldı.

Eğitimlerin birinci grubunda 77 kursiyer eğitim alırken, ikinci grupta 50 kursiyer eğitim aldı. Kursiyerlerden hiçbir ücret talep edilmediğini, beklenin üzerinde bir talep gördüklerini söyleyen ESOB Başkanı Hatay Karaman, "Amasya insanı kadını ile erkeği ile bir arayış ve bir değişimin peşindedir. Biz yöneticilere düşen bu insanların elinden tutup kendi ufuklarında olan konuları hayata geçirebilmeleri için gereken desteği sağlamaktır" dedi.

Projeye katılarak eğitim alan ve daha sonra girişimde bulunarak iş yeri açacak olan kadınlara müjde veren Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Biz belediye olarak açacağınız işyerleri için ruhsatınızı biz yapacağız. Amasya marka kent oldu, kolayına marka kent olunmuyor, işte sizin gibi girişimci kadınların sayesinde markamızı koruyacağız" diye konuştu.

Eğitimlerin ardından kadınların cesaretlerinin yerine geldiğine inandığını söyleyen Vali Celalettin Lekesiz, "Doğru proje kaynağını bulur. Valilik olarak 2 tane kaynak imkanımız var. Bunlardan bir tanesi Özel İdaresi kaynakları ile mikro kredi dediğimiz sistem. 5 ay kadar önce başlattık 140 kadın yararlanmak için müracaat etti. 'Bende yararlanmak istiyorum' diyen varsa müracaat edebilir. İkincisi de 'ben bir iş üretmek istiyorum, üretimde bulunmak istiyorum, ticaret yapmak istiyorum' diyenlere sayılara kaç kişi olursa olsun il merkezinde ki kadınlara 10 bin YTL'ye kadar, kırsal alanda yaşayan kadınlarımız için de 7 bin 500 YTL'ye kadar yüzde 0 faizle ilk yılı ödemesiz, geri kalanı 5 yılda ödenmek üzere kredi imkanı var. Lütfen bu imkandan faydalanın ve ülkemizin gayri safi milli hasılasına sizde katkıda bulunun" şeklinde konuştu.

(DY-SA) 24.06.2008 19:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title