Haberler

Kadın Girişimciliğini Destekleme Kursları Devam Ediyor

Avrupa Birliği Tarafından Finanse Edilen Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Sesob) Tarafından Yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Eğitim Kursları Devam Ediyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından yürütülen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi eğitim kursları devam ediyor.

SESOB tarafından Belediye Kadınlar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesinde ilk kurslar tamamlanarak ikinci kurslara başlandı. Sabah ve öyle olmak üzere iki grup halinde gerçekleştirilen kurslara bayanlar büyük ilgi gösteriyor.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesinin ikinci etabındaki İş Kurma eğitimi kursunu ziyaret eden SESOB Başkanı Beşir Köksal, kurslara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Sivas'ta yaşayan bayanlara girişimcilik eğitimi vermek, iş sahibi olanlara iş geliştirme noktasında yardımcı olmak ve uzman kişiler tarafından danışmanlık eğitimi vermek amacıyla projenin hayata geçirildiğini belirterek, projenin 25 ilde uygulandığını söyledi. Sivas'ta ilk eğitimin tamamlandığını vurgulayan Köksal, verilecek olan eğitimlerle iş sahibi olmak isteyen kadınların hangi yolu izlemeleri, hangi alanlara yönelmeleri, iş dünyasında daha aktif rol almalarında yardımcı olacaklarını kaydetti.

Birlik Başkanı Köksal, ayrıca Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile Esnaf Odaları Birliği hakkında kursiyerleri bilgilendirdi.

Kadın Girişimciliği Eğitmeni Didem Kanlıda kursa katılan bayanla iş kurma eğitim hakkında bilgi verdi. Kursların Projenin uygulama aşamaları ve eğitim sistemi hakkında bilgiler vererek, kursiyerleri bilgilendiren eğitmen Didem Kanlı, deneyim paylaşım grup toplantılarından bireysel danışmanlığa kadar birçok alanda eğitim verildiğini ifade ederek, bu kursun İş Kuranlara veya iş fikri olanların katıldığını belirtti. Kanlı, "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi ile sizlere vereceğimiz eğitim ile iş dünyasında daha aktif rol almanız konusunda yol göstereceğiz. Kursta işinizi nasıl kuracağınıza dair daha açık bir fikre sahip olacaksınız. Bir sonraki adımınızı nasıl paylaşacağınızı ve doğru kaynaklara nasıl ulaşacağınız bileceksiniz. Eksik yönlerinizi belirleyerek, üstesinden gelmenin yollarını bulacaksınız" dedi.

İş Kurma eğitimi programı 10 gün sürecek. Sabah ve öğle olmak üzere iki bölümde yapılan kurs bitiminden sonra yeni taleplere göre kurslar açılacak.

(İG-SE-Y) 30.04.2008 18:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title