Haberler

Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi

Düzce'de, Avrupa Birliği'nin Finansal Destek Sağladığı Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi Eğitimleri Başladı.

Düzce'de, Avrupa Birliği'nin finansal destek sağladığı Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi eğitimleri başladı.

Düzce Halk Eğitim Merkezi'nde başlayan seminere Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek ve çok sayıda bayan girişimci katıldı.

Kadın Girişimcileri Destekleme Projesinin, girişimci olmak isteyen kadınların yanı sıra, hali hazırda girişimci olan kadınlara işlerini nasıl büyütecekleri konusunda rehberlik etmeyi hedeflediğini belirten DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, "Bu çerçevede Kadın Girişimcileri Destekleme Merkezleri ve bağlı merkezlerinde eğitim ve danışmanlıktan, deneyim paylaşımı grup toplantılarına kadar uzanan bir dizi hizmet sağlanacak. Proje kapsamında, 2008 yılının sonuna kadar Türkiye genelinde 4 bin 500 kadının bu hizmetlerden yararlanması bekleniyor. Bilgi ve eğitim çok önemli. Dalga dalga gelişecek olan bu programla güzel girişimler olacağına inanıyorum. Kadınların aktivitesi artacak. Kadınlar artık ailesine daha fazla katkı verebilmeli. Bu bir başlangıçtır ve güzel yerlere gelecek. Bayanlar işlerinde daha titiz oluyor, bunun için çalışma hayatının içinde bayanların yer alması çok önemli" dedi.

Projenin İstanbul Merkez Yöneticisi Dilek Zeybek ise, Avrupa Birliği'nin finansal destek sağladığı 4.5 milyon Avro'luk Kadın Girişimcileri Destekleme Projesinin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri tarafından 25 ilde uygulandığını söyleyerek, "Girişimci olmayı bir seçenek olarak değerlendiren kadınlarla, kendi işini kurmak isteyen kadınlar, proje çerçevesinde ortalama 45 saatlik eğitim ve danışmanlık hizmeti alırken, kendi işinin sahibi olup geliştirmeyi düşünen kadınlar ise yaklaşık 59 saatlik bir eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanabilecek. Eğitimlerin ilk basamağı olan 3 saatlik girişimciliğe giriş toplantısında, kadınlar bir yandan eğitimlerin içeriği ile ilgili bilgi sahibi olurken, diğer yandan da girişimciliğin kendilerine uygun bir seçenek olup olmadığı konusunda farkındalık sahibi olacak. Verilecek hizmet ve eğitimler sayesinde, kadınlar iş hayatındaki fırsatları ve engelleri tanıyabilecek, engellerle nasıl başa çıkacaklarını ve nasıl doğru karar verebileceklerini öğrenecek. Hali hazırda kendi işini yapmakta olanlar ise kendileri için önemli olan konularda sürekli danışmanlık hizmetinden faydalanarak işlerini büyütebilecek" şeklinde konuştu.

(AY-AK) 20.03.2008 14:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title