Haberler

Kadın Girişimciler Kurulu Bingöl'de Kongreye Katıldı

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi Konferans salonunda düzenlenen ’1. Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi’ne katıldı.

TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi Konferans salonunda düzenlenen '1. Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'ne katıldı.

Kongrede TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulunun projesi olan 'Kırsalın Doğal Pazarı'na yer verildi. Kongrede, köy kadınlarını evlerinden çıkarıp girişimci yapmak, köyde yaşayan ve üreten kadınları ekonomiye kazandırmak amacıyla yola çıkılan "Kırsalın Doğal Pazarı ve Girişimci Kadınlar Projesi" örnek projelerden gösterildi.

Bingöl'de gerçekleşen Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin katılım sağladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada kadın girişimcilerin ekonomi içerisindeki önemine değindi. Türkiye'nin zenginleşmesi için kadınlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu salonda oturan kadınlarımız çok kıymetli. Elbette işleri zor. Çünkü sadece iş hayatındaki zorluklarla mücadele etmek yetmiyor, bir de biz erkeklerle uğraşıyorlar. Dolayısıyla, bizim en önemli görevimiz kadınlara destek vermek, önlerindeki engelleri azaltmak olmalı. Nüfusun yarısı kadın, ama kadınlarımızı iş gücüne katamıyoruz. Kadınların iş gücüne katılım oranında dünyada sonlardayız. Nüfusun yarısı, ekonomik yaşamın içinde değil. Zenginleşmemizin önündeki en büyük engel bu. Kadınların ekonomiye aktif olarak katılması gerekiyor" sözlerine yer verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, "500 bin 919 şirketin kadınlar tarafından yönetildiğini görüyoruz. Kadınların yönetici olduğu şirketlerimizin çok daha başarılı olduklarını gözlemliyoruz" ifadesini kullandı.

Program sonunda TOBB Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, programa katılan yetkililer ve diğer illerden gelen kadın girişimciler ile istişarelerde bulundu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Üniversitesi Bülent Tüfenkci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title