Haberler

Kadın Girişimciler, BM Çalışma Grubuna Dahil Edildi

Güncelleme:

Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Kurulunun, Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubuna dahil olduğu bildirildi.

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO), Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayan kuruluşlardan birisi olması dolayısıyla Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Kurulu'nun, Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na dahil olduğu bildirildi.

ETO'dan yapılan açıklamada, Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali ve kurul üyesi Çiğdem Tenekecioğlu, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kurulan Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na dahil oldu. Kadın girişimciliği ve kadın liderliği başta olmak üzere, kadının toplumdaki rolünü güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan grupta TÜSİAD, KAGİDER, TİSK, TÜRKONFED gibi önemli Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) yanı sıra, Boyner Holding, Eczacıbaşı Holding, Borusan, Garanti Bankası ve Bilim İlaç gibi önemli şirket ve holdinglerin temsilcilerinin yer aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin en önemli özel sektör kuruluşları ve STK'larının bulunduğu çalışma grubunda ETO'nun Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayan kuruluşlardan birisi olması sebebiyle, Eskişehirli kadın girişimcilerin de temsil edileceği vurgulandı. Ayrıca bu sayede BM tarafından yürütülecek olan proje ve hibelerden Eskişehirli kadınların da yararlanma fırsatı yakalayacağı kaydedildi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title