Haberler

Kadın Derneğinden Eğitime Destek... -Bursa Valiliği Özürlüler Kurulu Koordinasyonunda, Kadının Statüsü Derneği Tarafından Onarımı Yapılan ve Donatılan Samanlı Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Törenle Açıldı

Bursa Valiliği Özürlüler Kurulu Koordinasyonunda, Kadının Statüsü Derneği Tarafından Onarımı Yapılan ve Donatılan Samanlı Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Törenle Açıldı.

Bursa Valiliği Özürlüler Kurulu koordinasyonunda, Kadının Statüsü Derneği tarafından onarımı yapılan ve donatılan Samanlı Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi törenle açıldı.

Bursa Valisi Nihat Canpolat, eğitilebilir zihinsel engellilerin eğitim ve öğretiminin yapılacağı okulun açılış töreninde, sosyal devlet anlayışının, toplumun tüm kesimlerine sahip çıkmayı gerektirdiğini belirtti.

Türkiye'nin de sosyal devlet olması nedeniyle her türlü vatandaşına karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini ifade eden Canpolat, ''Ancak bu sorumlulukların devlet imkanlarıyla yapılmasını beklersek zaman kaybederiz. Devlet ve millet olarak işbirliği içerisinde hareket edersek, görevimizi hızlı bir şekilde yerine getirip, tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebiliriz'' dedi.

Canpolat, engelli çocukların velilerine hitaben ise şunları söyledi:

''Eğer çocuklarınızın durumundan utanarak onları eve kapatırsanız, bu sizin ayıbınızdır. Ama siz, çocuğunuzun bir şeyleri başarabileceği konuma geldiğini fark edip de bize başvurduğunuzda, biz size o imkanı sağlayamazsak bu da bizim ayıbımızdır. Öğrenciler burada en iyi eğitimi alacaklardır. Mezun olduklarında bizim iş adamlarımız ve hayırseverlerden isteğimiz olacak. Bu öğrencilerimize iş imkanı vermelerini isteyeceğiz. Onlar da çalışarak kendi paralarını kazanma ve hayata daha güçlü bağlanma imkanı bulacaklar.''

Konuşmanın ardından sınıfları gezen ve zihinsel engelli çocuklarla tek tek ilgilenen Canpolat, tören için hazırlanan yaş pastayı da çocuklara kestirdi.

35 öğrencinin eğitim gördüğü 80 öğrenci kapasiteli merkezde 8 derslik, spor salonu ve iş eğitim atölyeleri yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title