Haberler

Kadın Cinayeti Davası Karar Sonrası Adliye Önü Karıştı: 3 Yaralı

Haber: Serpil KIRKESER / Kamera: İstanbul DHAEsenyurt'ta 2016 yılında iki çocuk annesi Netice Taşdelen'in (31) ölümüne ilişkin, eşi Abdulhakim Taşdelen (32) ve 5 kardeşi hakkında açılan dava karara bağlandı.

Haber : Serpil KIRKESER / Kamera: İstanbul DHA

Esenyurt'ta 2016 yılında iki çocuk annesi Netice Taşdelen'in (31) ölümüne ilişkin, eşi Abdulhakim Taşdelen (32) ve 5 kardeşi hakkında açılan dava karara bağlandı. Abdulhakim Taşdelen "Eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, diğer 5 sanık ise suçları sabit olmadığı gerekçesiyle beraat etti. Davanın ardından çıkan olayda 2 tutuksuz sanık ile bir yakını bıçaklandı.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Abdulhakim Taşdelen ve 5 tutuksuz sanık hazır bulundu.

BAKANLIĞIN AVUKATI: BU TİP BİR İNTİHAR VAKASINA RASTLAMADIM SANIK CEZALANDIRILSIN

Duruşmada söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı Sultan Koçyiğit "Toplanan deliller karşısında  eylem cinayet suçunu oluşturmaktadır. İntihar olmadığını düşünüyorum. Bu olaydan sonra araştırma yaptım. Bu tip bir intihar vakasına rastlamadım. Eşe karşı cinayet suçundan sanığın cezalandırılmasını ve tahrik ve başkaca lehe uygulamaların yapılmamasını talep ediyorum" dedi.

SAVCI: OLAYIN CİNAYET OLDUĞU ANLAŞILMIŞTIR

Cumhuriyet Savcısı Bülent Kalemci, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, "Ölen Netice Taşdelen'de meydana gelen yaraların niteliği, sağ bileğinde meydana gelen tendon kesisi sonucu o elin çalışmayacağının bilinmesi, banyoda yoğun kan izlerine rağmen mutfağa giden holde kan izinin olmaması, mutfakta kanlı battaniyenin olması, ölenin incelenen fotoğraflarında ve evde o kadar yoğun kan izine rağmen ayakları altında kan izinin görülmemesi olayın cinayet olduğu anlaşılmıştır" denildi.

"DEFALARCA BIÇAKLADI, BALKONDAN AŞAĞI ATTI"

"Sanıkların beyanları arasında giderilemeyen çelişki, savcının olay yerinde yaptığı tespitlerde temizlik yapıldığına dair deterjan kokusunun gelmesi, ölenin balkondan düştüğü yer ile zeminin paralel olması karşısında olayın intihar olmayıp cinayet olduğu kanaatine varılmıştır" denilen mütalaada şu ifadelere yer verildi: "Okuma yazması olmadığı iddia edilen maktulenin bıraktığı iddia edilen intihar notundaki yazının kendi el ürünü olduğu tespit edilememiştir. Olayın olduğu apartman dairesinde Netice Taşdelen ve eşinin olduğu, kapının arkadan kilitli olduğu, dairenin yedek anahtarının kimseden olmadığının belirtildiği, bu haliyle cinayette sanık Abdulhakim dışında kimsenin katıldığına dair bir delilin olmadığı, maktulenin balkondan atılması ve evde temizlik yapıldığı iddiasına ilişkin olarak sanık Abdulhakim'den bir başkasının katıldığına veya katılmış ise bunların diğer sanıklar olduğunda dair her türlü şüpheden uzak cezalandırılmalarına yeterli ve inandırıcı delil elde edilememiştir. Sanık Abdulhakim Taşdelen'in eşi maktuleyi önce bıçakla defalarca yaraladığı, banyodan battaniyeye koyarak mutfağa getirdiği, oradan da canlıyken balkondan aşağı attığı ve atılı suçu işlediği anlaşıldığından 'Eşi kasten öldürme' suçundan cezalandırılması talep ve mütalaa olunur."

SANIK EŞİNİN İNTİHAR ETTİĞİNİ SAVUNDU

Sanık Abdulhakim Taşdelen ise eşinin intihar ettiğini, eşiyle arasında hiçbir sıkıntı olmadığını savunarak, beraatini istedi. Diğer söz alan sanıklar da beraatlerini talep etti.

"İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMADI"

Sanık Abdulhakim Taşdelen'in "Eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptıran mahkeme heyeti,  sanık Taşdelen'e verilen cezada "iyi hal" indirimi de uygulanmadı. Öte yandan, 5 tutuksuz kardeş sanık ise, "Kasten öldürmek suçuna katılmak" ve "Suç delillerini yok etmek" suçları sabit olmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

3 KİŞİ BIÇAKLANDI

Kararın ardından Bakırköy Adalet Sarayı önünde kimliği belirsiz kişilerce 2 tutuksuz sanık ile bir yakınları bıçaklandı. Ambulansa konulan yaralılar hastaneye götürüldü. Olaya karışan kişi ya da kişilerin ise olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise yaşanan olay nedeniyle açıklama yapmadan adliye önünden ayrıldı.

İDDİANAME

İddianameye göre olay şöyle oldu: Esenyurt'ta 2 Aralık 2016'da saat 02.30 sıralarında bir 'kadının intihar ettiği' ihbarı üzerine polis olay yerine gitti.  Netice Taşdelen'in cesedi oturduğu apartmanın arka tarafında bulundu. İddiaya göre, Netice Taşdelen, beşinci kattaki evin balkonundan düşmüştü. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Netice'nin şüpheli eşi Abdulhakim Taşdelen tarafından banyoda bıçaklandığı ve diğer şüphelilerle birlikte yaralı halde battaniye ile mutfak balkonuna taşınıp aşağı atıldığı, polisler gelene kadar delillerin yok edildiği öne sürüldü. Tutuklanan Abdulhakim Taşdelen "Eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, diğer 5 erkek kardeşi hakkında ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmek" suçundan 5'er yıla, "Kasten öldürme suçuna katılmak" suçundan da ayrı ayrı müebbet hapis cezası isteniyordu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Adliye önünden görüntü

Yaralının uzaktan görüntüsü

Ambulanstan görüntü

Genel ve detaylar

16.05.2018 - 17.50 Haber Kodu : 180516167

16.05.2018 - 17.44 Haber Kodu : 180516166

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Bakırköy İstanbul Taşdelen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title