Haberler

Kadın Çiftçiler Yarıştı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarafından 4 Yıldır Düzenlenen ve Geleneksel Hale Getirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi Yarışmasının Gümüşhane Finali Bugün Yapıldı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından 4 yıldır düzenlenen ve geleneksel hale getirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının Gümüşhane finali bugün yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Vali Gazi Şimşek Çiftçi Evinde düzenlenen yarışmaya merkez ilçeden Dörtkonak, Sarıçiçek, Yeşildere, Duymadık ve Yayladere, Torul ilçesinden Atalar ve Cebeli köyleri ile Köse ilçe merkezinden olmak üzere 8 ekip katıldı.

Yarışmalara geç kalan Merkez Duymadık köyü ekibi yarışmaya katılamadı.

Yarışmada yöneltilen ilk 15 sorudan 12'sine doğru cevap veren Dörtkonak, Sarıçiçek ve Yayladere köylerine eşitliği bozamadıkları için 10 altın soru daha yöneltildi. 10 altın sorudan 6'sına doğru cevap veren Sarıçiçek köyü birinci, 4 doğru cevap veren Dörtkonak köyü ikinci ve 3 doğru cevap veren Yayladere köyü de üçüncü oldu.

Birinci olan Sarıçiçek köyü adına yarışan Gülsün Gündüz ve Arzu Şener'e birer tam altın, ikinci olan ekibe Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından birer yarım altın ve üçüncü ekibe de Gümüşhaneli iş adamı Ercan Çimen tarafından birer çeyrek altın armağan edildi.

Birinci olan yarışmacıların 29 Nisan'da Ordu'da yapılacak bölge finalinde Gümüşhane'yi temsil edecekleri öğrenildi.

(RE-İRT-Y) 04.03.2008 15:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title