Haberler

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi Yarışması

Adana'da Bu Yıl 5.'si Düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Adlı Bilgi Yarışmasını Ceyhan'ın Yeşildam Köyü Ekibi Kazanarak, Kilis'te Yapılacak Bölge Yarışmasında Adana'yı Temsil Etme Hakkı Kazandı.

Adana'da bu yıl 5.'si düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasını Ceyhan'ın Yeşildam köyü ekibi kazanarak, Kilis'te yapılacak bölge yarışmasında Adana'yı temsil etme hakkı kazandı.

Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasına, Adana merkez ve 9 ilçeden toplam 24 kadın çiftçi katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, kırsal kesimde yaşayan kadınların sosyal ve ekenomik statüsünün daha da yükseltilmesi, tarımsal kalkınma içindeki rollerinin artırılması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Kırsal Kalkınma Kadın Dairesi Başkanlığı tarafından 5 yıldır kadın çiftçiler arasında bilgi yarışması düzenlendiğini söyledi.

Keskin, yarışma sayesinde kırsal alanda yaşayan çiftçilerin tarım ve toprak konusunda bilgi dağarcığının genişlediğini ifade etti.

Adana merkez ve 9 ilçeden 24 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada, Ceyhan'ın Yeşildam köyünden Hatice Çelik ve Gürkan Manga çifti 15 sorudan 12'sine doğu yanıt vererek birinci oldu. İkinciliği ise Saimbeyli'den Meral Akçal ve Safiye Yaldızhan kazanırken, Yumurtalık'ın Zeytinbeli köyünden Ruhnaz Onar ve Pırıl Çay çifti üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Yeşildam köyü ekibi, 8 Nisan'da Kilis'te yapılacak bölge yarışmasında Adana'yı temsil etmeye hak kazandı.

(FK-MT-Y) 07.03.2008 17:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title