Haberler

Kadın Çiftçiler Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğini Öğreniyor

Güncelleme:

Bilecik Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, düzenlenen 'Kadın Çiftçilerimiz İçin Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' kursunu ziyaret etti.

Bilecik Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, düzenlenen 'Kadın Çiftçilerimiz İçin Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' kursunu ziyaret etti.

Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile Eğitim Hizmetleri Protokolü gereği İş gücü Yetiştirme Kursları adı altında ilçe merkezinde örtü altı sebze yetiştiriciliği kursunun 4'ncüsü düzenlendi. Halk Eğitim Merkezine gelerek tarım kursunu ve kursiyerleri ziyaret eden Kaymakam Çakıcı, Osmaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerden kurs hakkında bilgi aldı, ilgililere teşekkür etti. Daha sonra 20 bayan kursiyerlerle sohbet eden ve Kaymakam Çakıcı, sorun ve talepleri de dinledi. Kursiyer bayanlar "Osmaneli de böyle bir kurs başlattığınız için öncelikle size, ilgili kurumlara ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kurslardan çok memnunuz. Ayrıca bilinçli tarım yapacağımızdan dolayı ve ailelerimize daha iyi maddi katkıda bulunacağımızdan dolayı çok memnunuz" dediler.

Kaymakam Çakıcı ise bayanlara "Sizleri böyle kurslara istekli görmek ve başarılı görmek bizleri gururlandırıyor ve bizlere daha farklı kurslar açma fırsatı doğuyor. Amacımız çiftçilerimizi doğduğu yerde doyurmak. Osmaneli de yüksek potansiyeli olan ve burada yaşayan çiftçilerimizin gelir seviyesini daha da iyi noktalara getirmek için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise, Kaymakam Edip Çakıcının kursiyerleri ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Kurslara kadın kursiyerlerin ilgisinin yoğun olduğunu belirten Ünver, "Bilinçli tarım ve bilinçli çiftçiliği kazandırmak için açtığımız kurslar devam ediyor. Teorik eğitimlerin ardından ileriki zamanlarda uygulamalı eğitimler verilmeye devam edilecek. Kaymakamımız kursiyerlerimizi ziyaret ederek yapılan proje ve bu kapsamda açılan kurslar hakkında kendisini bilgilendirdik. Kendisine bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Tarım kursu ziyaretine Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Halk Eğitim Müdürü Kadir Tüysüz ve Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Edip Çakıcı Osmaneli Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title