Haberler

Kadın Çiftçi Türkiye İkincisi Oldu

Sivaslı kadın çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasında ikinci oldu.

Sivaslı kadın çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasında ikinci oldu.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasının Çanakkale'de yapılan finalinde, Sivaslı çiftçi iki çocuk annesi Fatma Güzel, sorulan 20 sorunun 15'ine doğru cevap vererek aldığı 128,75 puanla ikinci oldu. Adana, Ağrı, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Karabük, Konya, Samsun ve Sivas olmak üzere toplam 9 ilden çiftçinin katıldığı yarışmada ikinciliği kazanan Güzel'e, 5 bin TL'lik çek ve 50 bin TL'lik hibe desteği çeki verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, kazanılan başarı ile Sivas'ın adını duyurduklarını belirterek, Güzel'e yetiştiricilik konusunda yardımcı olacaklarını kaydetti. Aslan, "Çanakkale'deki yarışmaya katıldık, Türkiye ikincisi olduk. İkincilik bizim için çok büyük bir başarı olarak kabul edilebilir. Bu ikincilik ile Sivas'ın adını duyurmuş olduk. Arkadaşımız bizi Çanakkale'de gururlandırdı. Tebrik ediyorum. Yetiştiricilik konusunda sıkıştığı her yerde yardımcı olacağız" dedi.

Fatma Güzel ise, kadınların eğitim almaları gerektiğini kaydederek, "Tarım ve hayvancılıkla ilgili hazırlanan tüm kitapları okudum. Yaklaşık 5 bin soru çözdüm. Aslında kaçırdığım sorular bilemediğim sorular değildi. Kadınlardan isteğim eğitim alsınlar, eşlerine yardımcı olsunlar. Tarım ve çiftçilik geleceğin mesleği" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Türkiye Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title