Haberler

Kadıköy'ün Havasının Kirli Olduğu İddialarına Müsteşardan Cevap

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kadıköy’ün havasının kirli olduğu iddialarına yanıt verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kadıköy'ün havasının kirli olduğu iddialarına yanıt verdi. Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadıköy'ün havası temiz. Yanlış bilgi vererek kamuoyunu yanıltanlara dikkat!!! www.havaizleme.gov.tr web sayfasından soluduğunuz havanın değerini anlık olarak görebilirsiniz" dedi.

İstanbul Kadıköy'de hava kirliliği yaşandığına dair iddialara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk sosyal medya hesabından yanıt verdi. Öztürk, "Kadıköy'ün havası temiz. Yanlış bilgi vererek kamuoyunu yanıltanlara dikkat!!! www.havaizleme.gov.tr web sayfasından soluduğunuz havanın değerini anlık olarak görebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Öztürk, hava kalitesi ölçüm aletlerinin zaman zaman bakım, arıza tamiri ve iletişim kopukluğu gibi nedenlerden dolayı ölçüm değerlerini geçersiz yazdığını, bunun normal olduğunu ve hava kirliliği yüksek olduğu için bu yayınlanmıyor demenin de yanlış olduğunu dile getirdi. Öztürk ayrıca, Türkiye'de 300 yerleşim bölgesinde hava kalitesinin uluslararası normlarda online izlendiğini ve 2018 yılında hava kalitesi ölçüm istasyon sayısının en az 330 olacağını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Öztürk Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title