Haberler

Kadıköy'deki Tecavüz ve Gasp İddiası

Görüntü Dökümü : -Protesto için toplanan grup -CHP Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara'nın konuşması -CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran'ın konuşması -İl başkanlığı binasından görüntü Kadıköy'deki tecavüz ve gasp iddiası CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup, tecavüz ve kadın cinayetlerini protesto etti CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: "Saldırının ardından gelen 'saat 3'te ne işi vardı" söylemleriyle saldırıları meşrulaştırma çabaları içinde olan canilerin açıklamaları bu hastalıklı ruh halinin ve gittikçe bozulan toplumsal yapının ne denli tehlikeli boyutta olduğunun en açık kanıtıdır" CHP Kadın Kolları Başkanı Özkara: "Cinsel saldırıya uğrayan ve darp edilen kadının başına gelenleri gecenin o saatinde dışarıda olmasına bağlayan zihniyeti protesto ediyoruz" CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup, Bağdat Caddesi'nde 3 gün önce bir kişi tarafından bıçak tehdidiyle tecavüze uğradığı iddia edilen E.F.B'ye destek için saat 03.00'te eylem yaptı.

Görüntü Dökümü :

-Protesto için toplanan grup

-CHP Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara'nın konuşması

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran'ın konuşması

-İl başkanlığı binasından görüntü Kadıköy'deki tecavüz ve gasp iddiası

CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup, tecavüz ve kadın cinayetlerini protesto etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Saldırının ardından gelen 'saat 3'te ne işi vardı" söylemleriyle saldırıları meşrulaştırma çabaları içinde olan canilerin açıklamaları bu hastalıklı ruh halinin ve gittikçe bozulan toplumsal yapının ne denli tehlikeli boyutta olduğunun en açık kanıtıdır"

CHP Kadın Kolları Başkanı Özkara:

"Cinsel saldırıya uğrayan ve darp edilen kadının başına gelenleri gecenin o saatinde dışarıda olmasına bağlayan zihniyeti protesto ediyoruz"

CHP Ankara İl Başkanlığından bir grup, Bağdat Caddesi'nde 3 gün önce bir kişi tarafından bıçak tehdidiyle tecavüze uğradığı iddia edilen E.F.B'ye destek için saat 03.00'te eylem yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Kızılay'daki CHP Ankara İl Başkanlığı karşısında düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada, 19 yaşındaki bir genç kızın tecavüze uğramasının herkesi derinden üzdüğünü ve yaraladığını söyledi. Saldırıdan sonra sosyal medyada yayımlanan, kadını aşağılamaya yönelik, cinsel ayrımcılık içeren söylemleri kınayan Cankurtaran, saldırının ardından ortaya atılan "Saat 3'te ne işi vardı" söylemlerini saldırıları meşrulaştırma çabası olarak niteledi.

Cankurtaran, "Saldırının ardından gelen 'saat 3'te ne işi vardı" söylemleriyle saldırıları meşrulaştırma çabaları içinde olan canilerin açıklamaları bu hastalıklı ruh halinin ve gittikçe bozulan toplumsal yapının ne denli tehlikeli boyutta olduğunun en açık kanıtıdır" diye konuştu.

Olayın toplumsal boyutunun da bulunduğunu ifade eden Cankurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esas sorun kadınlarımıza, gençlerimize ve bize sokakları dar etmeye çalışan ve yaşanan olayları en cüzi cezalarla geçiştirmeye çalışan bir anlayıştır.

Saat 03.00'te sokaktayız ve her yerde, her saatte koşulsuz şekilde insanlık suçlarının her türlüsüne karşıyız. Yapanları da savunanları da aklayanları da affetmiyoruz, lanetliyoruz ve gereken en ağır, en caydırıcı cezayı alana kadar peşlerini bırakmıyoruz."

CHP Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara da sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "19 yaşındaki bir kız gece 03.00'te Bağdat Caddesi'nde ne tür bir eğlenceden dönebilir" şeklinde başlatılan anketi son derece çirkin bulduklarını ifade ederek bu anketi başlatan Twitter kullanıcısını "potansiyel tecavüzcü" olarak nitelendirdi.

Özkara, "İstanbul'un en merkezi noktalarından birinde cinsel saldırıya uğrayan ve darp edilen kadının başına gelenleri gecenin o saatinde dışarıda olmasına bağlayan zihniyeti protesto ediyoruz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de yaptıkları konuşmalarda, tecavüzü ve cinsel ayrımcılık içeren söylemleri kınadı.

Gösteriye katılan çok sayıda CHP'li kadın da sloganlar atarak eyleme destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cankurtaran Kadıköy Bağdat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title