Haberler

Kadıköy'deki Olaylı Yıkım... - Kaçak 156 Gecekondu Ve Barakanın 125'inin Yıkımı Tamamlandı

Kadıköy'de kaçak olarak yapılan 156 gecekondu ve barakanın 125'inin yıkımı tamamlandı. Yıkımı engellemek amacıyla polis ve zabıtaya taş atan bazı gecekondu sahipleri, biber gazı kullanılarak dağıtıldı.

Kadıköy'de kaçak olarak yapılan 156 gecekondu ve barakanın 125'inin yıkımı tamamlandı. Yıkımı engellemek amacıyla polis ve zabıtaya taş atan bazı gecekondu sahipleri, biber gazı kullanılarak dağıtıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğindeki Kadıköy Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, Küçükbakkalköy Tevfik Fikret Caddesi Merdivenköy Yolu'ndaki İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi Eğitim Kültür Spor ve Sosyal Tesisleri çevresinde kaçak olarak yapılan 156 gecekondu ve barakanın yıkımı çalışmalarını öğleden sonra da sürdürdü.

Ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı semtte, sabah çıkan arbede sonucu 5 kişinin gözaltına alındığı çalışmaların öğleden sonraki bölümünde de zaman zaman gerginlikler yaşandı, olaylar çıktı.

Bazı gecekondu sahipleri, yıkımı engellemek amacıyla polis ve zabıtaya taş atmaya başladı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, biber gazı kullanarak grubu dağıttı. Gruptakilerin attığı taşlardan biri elinden, biri de başından olmak üzere 2 polis memuru hafif yaralandı.

Grubun dağılmasından sonra yıkım çalışmalarına yoğun güvenlik önlemleri altında devam edildi. 156 gecekondu ve barakanın 125'inin yıkımı tamamlandı.

-KUTUDA UNUTULAN GÜVERCİNLER-

Bu arada, bir gecekondunun yıkımı sırasında içeride bir kutuda unutulan güvercinlerden bazıları ezilerek öldü. Durumu fark eden 1-2 kişi, iş makinesini durdurarak enkazın içindeki diğer güvercinleri canlı olarak kurtardı.

Öte yandan, yıkılacak bir evin önünde lüks bir otomobilin park halinde durduğu, bazı gecekondu sahiplerinin de cins köpekleri olduğu görüldü.

Yıkımla ilgili bilgi veren Kadıköy Belediyesi yetkilileri, yıkılan yapıların milli emlak arazisi üzerinde bulunduğunu ifade ederek, bu alanda toplam 220 yapı olduğunu bildirdiler.

Bunların 64'ünün tapulu olduğuna, diğerlerinin ise tapu tahsis ya da başka bir belgeleri olmadığına işaret eden yetkililer, tapusu olan 64 yapının yıkılmayacağını, 156 yapıdan geride kalan 31'inin yıkımının ise yakın zamanda gerçekleştirileceğini kaydettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title