Haberler

Kadıköy'de Sivas Olayları Mitingi Düzenlendi

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'teki 'Madımak Oteli' Yangınında Hayatını Kaybeden 37 Kişi Anısına Kadıköy'de Miting Düzenlendi.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'teki ''Madımak Oteli'' yangınında hayatını kaybeden 37 kişi anısına Kadıköy'de miting düzenlendi.

Tepe Nautilus önünde toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Türkiye Yazarlar Sendikası, DİSK, TMMOB, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, ölen 37 kişinin resminin bulunduğu pankart ve dövizler eşliğinde ''Sivas şehitleri ölümsüzdür'' ve ''Madımak Oteli müze olacak'' sloganları atarak Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Polisin arama noktalarından geçerek miting alanına giren katılımcılar, miting başlamadan önce, hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mitinge katılanlar adına açıklama yapan İstanbul 2 Temmuz Platformu Tertip Komitesi'nden Feti Bölükgiray, Sivas'ta yaşananların üzerinden 16 yıl geçtiğini hatırlatarak, ''İnsan olanın öfkeyle, kızgınlıkla izlediği bir katliamın anıtı oldu Madımak. Artık kimse Alevileri eskisi gibi beklemesin, Aleviler artık ölülerinin değil, dirilerinin peşinden yürüyor. Yolumuz özgürlüğün, adaletin, halkların kardeşliğinin yoludur'' diye konuştu.

Madımak Oteli yangınında ölenlerin hiçbir zaman unutulmayacağını dile getiren Bölükgiray, ''Madımak'ta katledilmek istenen sadece canlarımız değildi. Bu ülkenin devrimci, demokratik, aydınlık bilinciydi. O nedenle Madımak Oteli müze olmalı'' dedi.

Mitingde konuşmaların ardından, çeşitli müzik grupları konser verdi, bazı ozanlar da türküler seslendirdi.

Miting nedeniyle Kadıköy İskele Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kapatılan yollar, mitingin ardından trafiğe açıldı.

Öte yandan, Sivas olaylarının 16. yılında halk ozanı Nesimi Çimen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Olaylarda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci için de Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

Burada konuşan Bezirci'nin eşi Vefika Bezirci, Sivas olaylarına ilişkin gerekli yargılamanın yapılmadığını savunarak, ''Olayların sorumlularının hesap vermesini, suçluların gerektiği şekilde yargılanmasını istiyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title