Haberler

Kadıköy'de Madımak Otelinde Ölenler Anısına Miting Düzenlendi

Sivas'ta 14 Yıl Önce Madımak Otelinde Ölen 37 Kişinin Anısına Kadıköy'de Miting Düzenlendi.

Sivas'ta 14 yıl önce Madımak Otelinde ölen 37 kişinin anısına Kadıköy'de miting düzenlendi.

Tıbbiye Caddesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi kalabalık bir grup, ellerinde ''Temmuz 1993 Şehitleri'' yazılı olayda ölen 37 kişinin resminin bulunduğu pankart ve dövizler ile yürüyerek Kadıköy İskele Meydanı'na geldi.

Burada, tek bir arama noktasından aranarak miting alanına alınan grup, Madımak Otelinde 2 Temmuz 1993 tarihinde ölen 37 kişi için bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Mitinge katılanlar adına ortak bir basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Erdal Yıldırım, ''Sivas'ta yakılanların, sadece demokrat, Alevi, ozan değil, aynı zamanda düzenin muhalifleri olduğunu'' kaydetti.

Yıldırım, Madımak Otelinde 37 kişiyi yakan zihniyetin bugün de katliamlarına devam ettiklerini öne sürerek, ''Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedilmeli, Madımak Oteli müze yapılmalıdır'' dedi.

Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden ozan Nesimi Çimen'in eşi Makbule Çimen de yaptığı konuşmada, ''Madımak Oteli kebap dükkanı yapılıyor. Madımak'ı müze yapmak çok mu zor. Burası Türkiye Cumhuriyeti, burası İran olmaz. Türkiye laiktir, laik kalacak'' dedi.

Konuşmaların ardından, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği semah ekibi bir gösteri sunarken, bazı ozanlar da şarkılarıyla mitinge katılanlara müzik dinletisi sundu.

Miting nedeniyle Kadıköy İskele Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title