Haberler

Kadıköy'de Liderlik Coşkusu

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde sahasında Bursaspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, liderliğe yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde sahasında Bursaspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, liderliğe yükseldi.

Haftaya lider giren Galatasaray'ın Trabzonspor deplasmanında aldığı yenilgiden sonra liderlik şansı yakalayan sarı-lacivertliler, taraftarının büyük desteği altında mücadele ettiği karşılaşmada hedefine ulaşarak, 8 hafta sonra puan cetvelinde zirveye çıktı.

Bursaspor'un yüksek temposu karşısında kalesinde zor anlar yaşayan sarı-lacivertli takım, 84. dakikada Webo'nun golüyle kazanarak puanını 59'a yükseltti.

Bu sezon ligde 8, 9, 16, 17 ve 18. haftalarda liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, 8 hafta sonra tekrar lider oldu.

Kadıköy'de 1-0'lık seriler

Fenerbahçe, Kadıköy'de çıktığı son 3 önemli maçını, mücadelenin son bölümlerinde 1-0'lık galibiyetlerle kazandı.

İkinci yarıdaki Galatasaray derbisini 81. dakikada Kuyt'ın golüyle, Beşiktaş derbisini 90+1. dakikada Sow'un golüyle geçen sarı-lacivertliler, zorlu Bursaspor önünde de 84. dakikada Webo ile 3 puanı elde etti.

Webo golleriyle döndü

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın uzun bir aradan sonra 26. haftadaki Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de görev verdiği Webo, son iki maçta attığı gollerle takımına önemli bir katkı yaptı.

Rize deplasmanında bir gol kaydeden Webo, Bursaspor önünde de takımına çok önemli 3 puanı getiren golün sahibi oldu.

Kadıköy'de büyük heyecan

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda başından sonuna yüksek tempoda geçen karşılaşma büyük bir heyecanla izlendi.

İki takım futbolcuları da tempoyu düşürmeden devam ederken, hakem Hüseyin Göçek'in 4 dakika uzatma bölümü oynattığı karşılaşma son anına kadar büyük bir mücadeleye sahne oldu.

Karşılaşmanın ardından saha içinde toplanan Fenerbahçeli futbolcular taraftarların tezahüratlarına eşlik etti.

İkinci yarıda Emenike kenarda

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, zor anlar yaşadıkları ilk yarıda rakip kalede de aradıkları golü bulamayınca, ikinci yarıda takımını bir değişiklikle sahaya sürdü.

Kuyt'ın sürpriz sakatlığı nedeniyle 11'e dahil edilen Emenike'yi kenara alan Kartal, Hasan Ali Kaldırım'ı 11'e dahil etti. Hasan Ali, savunmanın solunda görev alırken, maça bu mevkide başlayan Caner hücum hattının solunda karşılaşmaya devam etti. Caner daha sonra Sow ile yer değiştirip hücum hattının sağına geçti.

Emre Taşdemir'in şutu direkten  döndü

Mücadeleye hızlı başlayan Bursaspor, 15. dakikada gole çok yaklaştı.

Emre Taşdemir'in ceza alanının dışından şutunda üst direkten oyun alanına dönen topa kale önündeki Belluschi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere giderken, maçın hakemi Hüseyin Göçek yardımcı hakeminin kaldırdığı bayrağın ardından pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

Bursaspor maçın 80. dakikasında da önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Belluschi'nin uzak mesafeden şutunda güzel bir kurtarış yapan Volkan Demirel takımı adına önemli bir tehlikeyi önledi. Aynı dakikada korner atışından Fenerbahçe kalesine gönderilen şutta Hasan Ali Kaldırım çizgi üzerinden topu çıkardı.

İki ekip de 17 kişilik kadrolarla sahada yer aldı

Fenerbahçe ve Bursaspor, karşılaşmada 17 kişilik kadrolarla mücadele etti.

Bursaspor'un maça 1 eksikle 17 kişiden oluşan isim listesi bildirmesinin ardından, Fenerbahçe de Kuyt'ın maç öncesi sakatlanıp kadrodan çıkarılmasıyla 17 kişi kaldı. Kuyt mücadeleyi tribünden izledi.

Bu arada, maçın 74. dakikasında Fenerbahçeli Alves ile kafa kafaya çarpışan Bursasporlu Belluschi saha içinde yapılan müdahalelerden sonra sedye ile oyun alanının kenarına alındı. Bursasporlu futbolcu daah sonra yeniden maça devam etti.

Alex locada maçı izledi

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex de Souza karşılaşmayı locadan izledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na en son 2012-2013 sezonunun 5. haftasında 24 Eylül 2012'de Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldıkları mücadelede çıkan Brezilyalı futbolcu, 938 gün sonra geldiği Kadıköy'de bu kez tribünde yer aldı.

Alex, Fenerbahçe Ülker'in THY Avrupa Ligi'nde Maccabi Electra ile yaptığı maçta olduğu gibi eşiyle stada gelerek karşılaşmayı takip etti. Sarı-lacivertli takımda bulunduğu sırada görev yapan tercümanı Samet Güzel de Brezilyalı futbolcuya eşlik etti.

Maçın devre arasında kendisine yakın locadaki taraftarlar Alex ile hatıra fotoğrafları çektirdi. Brezilyalı futbolcunun statta olduğunu duyan diğer tribünlerden de "I love you Alex" tezahüratları yükseldi.

Kaynak: AA / Spor

İsmail Kartal Bursaspor Dirk Kuyt Kadıköy Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title