Haberler

Kadıköy'de Hayvanları Koruma Yasa Tasarısı Protesto Edildi

KADIKÖY'de çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları Hayvanları Koruma Yasa tasarısını protesto etti.

KADIKÖY'de çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları Hayvanları Koruma Yasa tasarısını protesto etti.

İskele Meydanı'ndaki protesto gösterisine Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen aralarında hayvan koruma derneklerinin de bulunduğu 350 Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri  evcil hayvanlarıyla katıldı. Protestoya, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile çeşitli motosiklet dernekleri katılarak destek verdi.

'Tüm hayvan zulümlerine hayır, Can veririz canlarımızı vermeyiz' yazılı pankart açarak, ellerinde 'Katliama, yasa tasarısına hayır', 'Bu dünya hepimizin', 'Hakim ve Savcılar duyun bizi' yazılı dövizler taşıyan grup, yasa tasarısının değiştirilmesi için çeşitli sloganlar attı.

SOKAK HAYVANLARI YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Protestoyu düzenleyen Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu adına Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu sözcüsü Elif Ertürk, basın açıklamasını yaptı.

Ertürk, yasa tasarısının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini savunarak, "Tüm hayvanlar üstündeki zulmü ortadan kaldıracak bir yasa tasarısı yerine, tüm sokak hayvanlarını sürgüne, toplama kamplarına yani ölüme gönderecek bir yasa çıkartmaya çalışıyorlar. Bu yasa tasarısı hakkında bir var, bir yok diyerek kapalı kapılar arasında bu yasa tasarısı hakkında çalışıyorlar. Ana hedef her zamanki gibi sokak hayvanlarını yok etmek. Bu konuda hayvan hakları savunucularıyla hazırlanmayan her yasa tasarısı katliam ve sürgün getirecektir" dedi.

6. MADDE HAYVANLAR LEHİNE DÜZELTİLMELİ

Ertürk, Hayvanları Koruma Kanunun 6. Maddesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, sokak hayvanlarını barınaklara sürgüne ve ölüme gönderecek 6. maddenin hayvanlar lehine düzeltilmesini talep ediyoruz. Talebimiz yerine getirilene kadar eylemlerin sürdürüleceğini belirtti. Protesto gösterisi, grubun olaysız bir şekilde dağılmasıyla sona erdi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title