Haberler

Kadıköy'de Eğitim Sistemi Protestosu

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, eğitim sistemini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, eğitim sistemini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Kadıköy'de Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan gruptakiler, ellerinde dövizlerle çeşitli sloganlar eşliğinde Bahariye ve Mühürdar caddelerinde yürüyüşe geçti.

Mühürdar Caddesi çıkışında polis barikatı ile karşılaşan grup, tekrar Altıyol'a yürümek isteyince polis izin vermedi.

Eyleme destek veren CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt, uzun süre grubun yeniden Boğa Heykeli önüne gitmesi için polisleri ikna etmeye çalıştı. Görüşmeler sonucu grubun Balıkçılar Çarşısı önünde basın açıklaması yapmasına izin verildi.

Birleşik Haziran Hareketi adına basın açıklaması yapan Ayten Akçay Şahin, bugün yeni bir direniş yürüyüşünü ülkenin dört bir yanında başlattıklarını belirtti.

Laik ve bilimsel bir eğitim sistemi için mücadele başlattıklarını ifade eden Şahin, 9 Şubat haftasında okulları boykot edeceklerini dile getirerek, herkesi bu tarihe kadar örgütlenmeye çağırdı.

Grup, açıklamanın ardından eylemini sonlandırdı.

Eylem sırasında polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ve bir polis helikopterinin de havadan grubu kontrol ettiği görüldü. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Bahariye Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title