Haberler

Kadıköy'de "Direniş Hatırası"

Güncelleme:

Kadıköy'de bu yıl ikincisi düzenlenen Mural-İst (Duvar Sanatı) etkinlikleri kapsamında Yeldeğirmeni'ndeki iki binanın duvarlarına dev resimler yapıldı.

Kadıköy Belediyesi'nin organizasyonuyla Türkiye'ye gelen Şilili Sokak Sanatçısı İnti, Taksim'deki Gezi Parkları olaylarından etkilenerek, resmine "Direniş Hatırası" adını verdi. İnti, dev boyutlu resminin içine İspanyolca Direniş Hatırası anlamına gelen "Memoria Resistancia" yazısını gizledi.

Kadıköy' de Mural-İst. adıyla 11 Haziran'da başlayan etkinlikler kapsamında iki binanın dış cepheleri Şili ve Arjantin'den gelen iki sokak sanatçısının yaptığı duvar boyama çalışmaları ile adeta sokak tablolarına dönüştürüldü. Daha önce Polonya, Meksika, Arjantin ve Şili'den sokak sanatçılarının katılması beklenen festivale, Polonya ve Meksikalı sokak sanatçıları, Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle gelişlerini iptal ettiler. Festivale, Şili ve Arjantinli iki sanatçı katılarak, iki binaya dev resimler yaptılar. Arjantin'den gelen Jaz, Yeldeğirmeni İskele Sokak'daki binanın duvarına "Şövalyeler" adını verdiği bir resim yaptı.

ŞİLİLİ SANATÇIDAN GEZİ DİRENİŞİNE DESTEK !

Beş gün boyunca Yeldeğirmeni Macit Gökberk Sokak'taki dev bir binanın duvarına kendi ülkesinin yerel motiflerinden esinlenerek bir resim yapan Şilili Sanatçı İnti ise, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylardan etkilenmesini resmine yansıttı. Ünlü Sanatçı İnti, resminin içine "Direniş Hatırası" anlamına gelen İspanyolca "Memoria Resistancia" yazısını gizledi. İnti,resmine gizlediği bu mesaj ile Gezi Parkı direnişçilerine destek vermek istediğini kaydetti. Çalışmaları sırasınca Gezi Parkı olaylarıyla da yakından ilgilenip bilgi alan ve semt sakinlerinin tencere-tava eylemlerine de boya kutularına vurarak destek veren İnti, çok merak ettiği Taksim Gezi Parkı'nı gezemeden Türkiye'den ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title