Haberler

Kadıköy'de Cumhuriyet Kutlamaları Başladı

Güncelleme:

Her yıl kutlamaları bir hafta önce Geleneksel Meşale Yakma Töreni ile başladığı Kadıköy de ilk kutlama töreni Kadıköy Belediyesi'nin organize ettiği Meşale Yakma Töreni ile İskele Meydanı Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Törene Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilköğretim okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşamasını sembolize eden meşaleleri ise Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, öğrencilerle birlikte yaktılar.

10.Yıl Marşının söylenmesinden sonra tören sona erdi. Yakılan meşalenin bir hafta boyunca söndürülmeyeceğini kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy de kutlamaların bu yıl daha coşkulu ve renkli kutlanacağını söyleyerek, tüm İstanbulluları Cumhuriyet coşkusunu en iyi şekilde yaşamak için Kadıköy'e davet etti.

KILIÇDAROĞLU DA BAĞDAT CADDESİ'NDEKİ YÜRÜYÜŞE KATILACAK

Kadıköylülerin her yıl büyük bir coşkuyla düzenlediği binlerce kişinin katıldığı, Geleneksel Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü ile on binleri Bağdat Caddesi'nde buluşturacak. Kadıköy Belediyesi'nin 5 bin Türk Bayrağı dağıtacağı yürüyüş Suadiye Işıklar da saat 19.00 da başlayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' nun da katılacağı yürüyüş Bağdat Caddesi Caddebostan da son bulacak.

Kutlamaların son etkinliği ise Kadıköy Belediyesi'nin 29 Ekim saat 21.30 da başlayacak Volkan Konak Konseri.

Çelenk Koyma Töreni: 28 Ekim Pazartesi Saat: 13.00 Yer: Kadıköy İskele Meydanı

Resmi Geçit Töreni: 29 Ekim Salı Saat:10.30 Yer: Feneryolu Işıklar

Cumhuriyet Yürüyüşü: 29 Ekim Salı Saat: 19.00 Yer: Bağdar Caddesi Suadiye Işıklar

Volkan Konak Konseri: 29 Ekim Salı Saat: 21.30 Yer: Caddebostan Sahili

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Selami Öztürk 29 Ekim Bağdat Güncel Haberler

title