Haberler

Kadıköy'de Çıkan Yangında 'Koruma Duvarı' Faciası: 1 Ölü

Kadıköy’de bir evde çıkan yangında yoğun dumana maruz kalan 94 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

Faciaya, Kültür Bakanlığı’nın 2002 yılında aldığı kararla örülen koruma duvarının itfaiye araçlarına geçit vermemesinin neden olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Caferağa Mahallesi Hülya Sokak’taki 6 katlı bir binanın 3’ncü katında saat 18.30 sıralarında elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangın için olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ancak Kültür Bakanlığı 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 2002 yılında aldığı karar gereği beton bariyerlerle kapatılan sokağa itfaiye ekipleri giremedi. Yangın sırasında dairede bulunan ve yatalak olduğu öğrenilen 94 yaşındaki Sebahat Tüysüzoğlu binayı terk edemeyince maruz kaldığı karbonmonoksit gazından olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı dairede ve binada oturan 3 kişi de yoğun dumandan etkilendi. Zehirlenen ve dumandan etkilenen 3 vatandaş, ambulansa alınarak tedavi altına alındı.

Sokağa girmekte güçlük çeken itfaiye ekipleri, binaya girdikten sonra yaşlı kadının cenazesine güçlükle ulaştı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yangında hayatını kaybeden yaşlı kadının gelini ise sinir krizi geçirdi. Genç kadına sağlık ekipleri müdahale ederek, sakinleştirmeye çalıştı.

Caferağa Mahallesi Muhtarı Zeynep Ayma, “Zaman zaman semtimizde yangın oluyor. Trafik sorunumuz çok fazla, otoparkımız yok. Çözülmeyecek, yapılmayacak işler değil ama nedense çözülemedi bunca zamandır. Biz maalesef zaman zaman bu acıları yaşamak durumundayız. 94 yaşında yaşlı bir teyze vardı içeride. Bu son olsun demekten başka bir Allah’a kalmış bir işimiz var” dedi.

Aynı sokakta oturan Fulya Dinmez ise, “Yıllardır bu sokak bu şekilde. Ben defalarca yetkililere mesaj attım. Bende bir olay olursa diye çok korkuyorum ve bu korkuyu sürekli yaşıyorum. Burası bu şekilde beton bariyerlerle kapalı” diye konuştu.

İtfaiye ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kültür Bakanlığı Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title