Haberler

Kadask'tan Pınarbaşı'na Doğa Gezisi

Kastamonu Dağcılık ve Doğasporları Kulübü (KADASK) Pınarbaşı ilçesine doğa gezisi düzenledi.

Kastamonu Dağcılık ve Doğasporları Kulübü (KADASK) Pınarbaşı ilçesine doğa gezisi düzenledi.

Kulübün öncülüğünde ve denetiminde gerçekleştirilen etkinliğe katılan 82 doğasever, ilçenin doğal güzellikleri arasında yer alan Ejder Çukuru, Ilgarini ve Mantar Mağaralarını keşfetme imkanı buldu.

KADASK Başkanı Dr. Alp Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa ve macera tutkunlarının ilk etapta Mantar Mağarasını ziyaret ettiğini söyledi.

Daha sonra zorlu bir yürüyüşün ardından Ejder Çukuru ve Ilgarini Mağaralarına ulaştıklarını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Kontrollü bir şekilde, herhangi bir aksiliğe fırsat vermeden diğer rotamız olan Ejderçukuru Mağarasını gezdik. Akabinde zorlu bir tırmanış sürecinden sonra bizleri karşılayan Ilgarini Mağarası'nın ihtişamı, doğa severleri büyüledi. Mağaranın dört bir yanını ilgiyle inceledik. Görsel çalışmalarla bu alanların doğal güzelliğini kayıt altına aldık. Genişliği ve derinliği bir hayli fazla olan Ilgarini Mağarası'nın Her bir köşesi, sarkıtları ve dikitleri görülmeye değer. Girişe göre sol yanda bulunan ve aşağı derine doğru yer alan diğer galeri de ise tarihi bulgular mevcut. Gurubumuzdaki arkeoloğumuz tarafından doğa severlere açıklayıcı bilgilerin aktarılması etkinliğe ayrı bir değer kattı."

Arslan, doğa ve macera tutkunlarının güvenli bir şekilde parkuru tamamladığını belirerek, "Etkinliğimize verdiği desteklerden dolayı Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz'a, gezi rehberimiz ve dernek üyemiz Cemal Kaya'ya ve tüm katılımcılara KADASK yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title