Haberler

Kaçanı Kovalıyoruz!

Kaçan Sevgili Neden Kovalanır? Bir İlişki Sona Erdiği Zaman, Terk Edilen Kişinin Vücudunda Çeşitli Değişiklikler Oluyor

KAÇAN SEVGİLİ NEDEN KOVALANIR? BİR İLİŞKİ SONA ERDİĞİ ZAMAN, TERK EDİLEN KİŞİNİN VÜCUDUNDA ÇEŞİTLİ DEĞİŞİKLİKLER OLUYOR

Yapılan bilimsel araştırmalara göre bir ilişki sona erdiği zaman, terk edilen kişinin beyni tehlike durumlarında salgılanan 'epinefrin' hormonunu üretiyor. Bu hormon da tutkuyu artırıyor. Böylece terk edilen, ayrılmak isteyen kişiye daha çok aşık oluyor...

Bilim ve Teknik Dergisi aşk üzerine yapılan son araştırmaları sayfalarına taşıdı. Haberde "Erkekler neden aldatır?", "Kaçan sevgili neden kıymetli olur?" ve "Kıskançlığın nedeni nedir?" gibi soruların bilimsel cevapları verildi. İşte dergide yer alan bazı sorular ve cevapları:

Erkekler neden aldatır?

Araştırmalara göre erkeklerin aldatma sebebi 'soyunu devam ettirme' içgüdüsü. Erkekler her ne kadar tüm partnerlerinden çocuk elde etmeyi planlamasa da bu duygu bilinçaltında yer alıyor. Kadınların aldatmasının sebebi ise 'var olandan daha iyi bir eş bulabilme ümidi' olarak açıklanıyor.

Kıskançlığın sebebi nedir?

Kıskançlık, eşini başka birine kaptırma tehlikesi ortaya çıkar çıkmaz başlıyor. Kadınlar, bir çocuğun kendisine ait olup olmadığından yüzde 100 emin olabiliyor. Fakat erkek için aynı durum geçerli değil. Bu yüzden erkekler, eşlerinin sadık olmasına daha fazla önem veriyor.

Kaçan sevgili neden kıymetli?

Bir ilişki sona erdiği zaman, terk edilen kişinin vücudunda çeşitli değişiklikler oluyor. Terk edilenin beyni, tehlike durumlarında salgılanan 'epinefrin' hormonunu üretiyor.

'Epinefrin' hormonu ise sinir sistemini etkileyerek kişinin terk edene olan tutkusunu artırıyor. Böylece terk edilen, ayrılana daha çok aşık oluyor.

Aşk kalbi nasıl etkiliyor?

Bir kişi aşık olduğunda beyin 'dopamin' ve 'norepinefrin' hormonlarını salgılıyor. 'Dopamin' kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlıyor. 'Norepinefrin' ise adrenalin salgısını tetikliyor. Adrenalin, heyecan durumunda salgılanan bir hormon olduğu için bir kişi, sevgilisini gördüğünde kalbi daha hızlı atıyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title