Haberler

    Kaçak" Uzay Aracı Philae'yı Buldular!

    Bir süre önce uzayda kaybolan Philae uzay aracı bakın nerede, nasıl bulundu.

    Neredeyse iki yıl boyunca, Güneş'in çevresinde dönen bir kuyruklu yıldızda "esir kalan" Avrupa Uzay Ajansı'nın Philae aracı, Rosetta uzay aracının kuyruklu yıldızın yanından geçme süresi sona yaklaşırken son anda bulunmuş durumda.

    Eğer bir uzay meraklısı değilseniz, bu isimleri beri duymamış olmanız oldukça yüksek bir ihtimal. Görev, oldukça iyi bir şekilde başlamış olsa da, Philae'nin yüzeye dokunduktan sonra sıçraması ve karanlık bir noktaya düşmesi sebebiyle çabuk bir şekilde kötüye doğru ilerlemişti. Bu karanlık bölgede araç, bataryalarını Güneş enerjisi kullanarak yenileyememekteydi.

    Birkaç gün sonra bataryalarının tükenmesi ile beraber Philae, temel olarak, kaybolmuştu. Araç, geçtiğimiz yıl kuyruklu yıldızın Güneş'e yaklaşması ile beraber kısa bir süre uyanmıştı ancak daha sonra tekrar uykuya dalmıştı. Bu yılın Temmuz ayında ise ekip, Philae ile bir kez daha iletişime geçme ümitlerinden

    Ancak Rosetta ekibi kuyruklu yıldızın yüzeyini görsel olarak aramaya devam ettiler ve bu çaba, Rosetta'nın OSIRIS kamerasının Philae'yi bulması ile karşılanmış oldu.

    Rosetta'nın görevi, yaklaşık olarak bir ay sonra kuyruklu yıldızın yüzeyine inmesi ile sona erecek ve ekip, bu olaydan önce Philae'nin konumunu bulabildikleri için oldukça mutlu.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title