Haberler

Kaçak Seyirci Soktuk

Türkiye-norveç Maçında Gözlemci "50 Kişiden Fazla Seyirci Olursa Maçı Başlattırmam" Dedi. Federasyon, 25 Kişiyi Gözlemciyi Atlatıp Stada Soktu ve Karanlıkta Sessizce Maç İzlettirdi.

Türkiye-Norveç maçında gözlemci "50 kişiden fazla seyirci olursa maçı başlattırmam" dedi. Federasyon, 25 kişiyi gözlemciyi atlatıp stada soktu ve karanlıkta sessizce maç izlettirdi.

TÜRKİYE’nin cezalı olduğu ve Almanya’nın Frankfurt kentinde Norveç ile oynadığı 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme C Grubu maçında ilginç bir olay yaşandı. Futbol Federasyonu’nun, Milli Takımımız’ın sponsor firmalarının davetlilerine kale arkası localarında kaçaklar gibi karanlıkta gizlice maç seyrettirdiği ortaya çıktı.

Otobüsle geldiler

28 Mart’ta Commerzbank Arena’da oynanan ve 2-2 biten maç öncesi Lüksemburglu gözlemci, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kafilesinin kaldığı Intercontinental Oteli’ne gelerek başkan Haluk Ulusoy ve yetkilileri "Maçı Türk kafilesinden 50 kişi izleyebilir. 51 kişi olursa maçın başlamasına izin vermem" diyerek uyardı. Bu uyarı TFF’yi zor durumda bıraktı. Çünkü sponsor firmalarla birlikte eş-dost daveti de işin içine girince, karşılaşmayı izlemek için Frankfurt’a 50 kişi yerine 75 kişilik bir Türk kafilesi götürülmüştü.

Gözlemcinin bu uyarısı üzerine federasyon yöneticileri maçı izlemeye gelen ve kontenjanı aşan davetliler için ilginç bir çözüm yolu buldular. Maçın başlamasına 1.5 saat kala içinde 50 kişinin bulunduğu bir otobüs stada geldi ve gözlemcinin kontrolünde bu grup tribündeki yerini aldı. Maçın başlamasına dakikalar kala bu kez herkes saha içindeki futbolculara odaklanmışken, Commerzbank Arena’ya içinde yaklaşık 25 kişi olan ikinci bir otobüs geldi.

Gizlice girdiler

Gelenler sponsor firmaların davetlileriydi. TFF yetkililerinin, kale arkasındaki localara oturttuğu bu gruptakiler gözlemcinin kendilerinin tribünlerde olduğunu anlamaması için "Maçı izlerken kesinlikle bağırmayın. Işıkları da sakın ola açmayın" diye uyarıldı. Böylece TFF, 25 kişilik sponsor firma ve davetlilere gizlice ve karanlıkta Türkiye-Norveç maçını izlettirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title